fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Absència de Sogorb en el Pregó de la Magdalena 2017

Absència de Sogorb en el Pregó de la Magdalena 2017

Molts són els anys en els quals Sogorb venia participant en el Pregó de les Festes de la Magdalena juntament amb els municipis de tota la província i sorprenentment enguany no acudeix.

Sogorb, capital d’Alt Palancia, amb Festes declarades d’Interès Turístic Nacional i amb la seua Entrada de Bous i Cavalls com a Festa de reconeixement Internacional, no va estar present en les festes de Castelló, i més concretament va decidir no participar en el Pregó, acte en el qual participen nombrosos pobles de la província, alguna cosa que per al PP de Sogorb resulta “incomprensible i inacceptable. Es tracta de les festes de la capital de la nostra província, i els motius de l’absència de Sogorb són incomprensibles”.

Durant el matí del diumenge, el regidor Enrique Mañez, es va apressar a fer unes declaracions a Infopalancia en el qual responsabilitzava a les senyoretes de la Cort d’Honor de la greu absència de Sogorb. Hores més tard, les integrants de la Cort van eixir a la palestra per a corregir la versió del regidor i afirmar que elles sí estaven disposades a participar en el Pregó.

El PP no comprèn l’absència de Sogorb i exigeix al regidor que explique els vertaders motius pels quals la capital de l’Alt Palancia no ha participat en la Cavalcada del Pregó en la qual sí van estar presents 44 municipis castellonencs. Segons afirmen els populars “el Sr. Regidor és el responsable de la delegació de festes. Ell deu organitzar i gestionar la presència de Sogorb en els actes d’altres ciutats. Acudir a Castelló, i més concretament al Pregó, és un acte importantíssim en el qual no pot faltar Sogorb. El Sr Máñez ha de ser molt més responsable, respectar la tradició i la categoria de Sogorb i no acudir on ell més li vinga de gust”.

Després d’aquest fet ja s’estan convertint en habituals els problemes i les polèmiques entorn de la regidoria de festes de l’Ajuntament de Sogorb. A l’absència en el Pregó, a les diferències amb la Cort d’Honor, cal sumar-li l’aparició pública com a representant institucional del consort d’una regidora, els problemes convertits ja en “vox populi” del consistori amb la Comissió de Bous de 2016 o l’absència d’interessats a formar part de la Comissió de Bous d’aquest 2017.

Si bé al Grup Popular no li sorprèn per res aquest desconcert “l’Alcalde és incapaç de posar ordre en el seu galliner i els problemes en les regidories se succeeixen un darrere l’altre. Magdalena és el màxim responsable d’aquest desgovern i ha de prendre cartes en l’assumpte d’una vegada per sempre. Sogorb ha d’estar present en tots els actes importants de la província i aquest equip de govern no és capaç d’aconseguir-ho com així demostren els esdeveniments”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.