fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Grup Popular de Castelló urgeix que s’agilite el pagament de la segona part del programa Xarxa Llibres

El Grup Popular de Castelló urgeix que s’agilite el pagament de la segona part del programa Xarxa Llibres

España: “Les famílies que malgrat la falta d’informació, van aconseguir sol·licitar les ajudes, han complit la seua part en lliurar els llibres, no obstant això, l’Ajuntament no. Dels 684.915 euros reservats a Xarxa Llibres només s’han gastat 49.915 euros”.

El Grup Municipal Popular reclama al bipartit que agilite el pagament de les ajudes compromeses en la segona fase del programa Xarxa Llibres.

La regidora popular, María España, assenyala que les famílies, que ho van sol·licitar malgrat la desinformació amb la qual es van trobar a causa d’una mala planificació inicial, han complit amb el seu compromís de retornar els llibres al centre fa més de tres mesos, “per açò, no mereixen que les ajudes promeses es demoren durant més temps”.

Segons l’estat d’execució dels comptes del consistori, dels 648.915 euros que l’Ajuntament va reservar al programa Xarxa Llibres, només s’han gastat 49.915 euros, “no entenem com havent-hi diners, no s’abonen les ajudes”.

España recorda que “el bipartit sí que es va donar pressa per a realitzar un traspàs de 225.000 euros d’aquesta partida de Xarxa Llibres a la de Festes, per a fer front al forat econòmic, no obstant això, les famílies que es van acollir al programa Xarxa Llibres àdhuc no saben quan van a cobrar la segona fase”.

Cal recordar que en l’últim Ple el Grup Municipal Popular va enlletgir al bipartit que utilitzara un mecanisme opac, com va ser l’execució, per decret, d’una transferència de 125.000 euros -la segona després de la d’agost, de 100.000 euros-, trets de la partida reservada al programa Xarxa Llibres, per a pagar el forat econòmic de les festes.

España: “Desitgem que en aquesta segona fase no es repetisquen els retards, per part de l’administració local, doncs les famílies no tenen per què pagar la gestió ineficaç dels governants”.

“Les famílies no es conformen amb el termini imminent que els dóna per resposta l’Ajuntament. En pocs dies es compleixen dos mesos des de l’inici d’un nou curs escolar, les ajudes no arriben i els professionals de l’educació no tenen per què rebre contínuament les queixes que aquesta demora està generant”, manifesta España. A més, recorda que aquest programa s’ha caracteritzat pels retards des del seu inici.

Tot açò, s’uneix al fet que “Va haver-hi centres públics com el Bernat Artola o el Sos Baynat, els alumnes del qual van haver de començar les classes sense llibres, perquè les ajudes no havien arribat”. En altres casos, la falta d’informació va portar als pares a haver de pagar de la seua butxaca els llibres per a assegurar que els seus fills començaren el curs amb el material adequat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.