fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Es pot fer el pas per reduir la taxació d’impostos i facilitar que s’instal·len empreses a Cullera” – Hugo Font, candidat a l’alcaldia de Cullera per Compromís

“Es pot fer el pas per reduir la taxació d’impostos i facilitar que s’instal·len empreses a Cullera” – Hugo Font, candidat a l’alcaldia de Cullera per Compromís

Hugo-Isaac Font Lafarga ha sigut el cinqué tinent d’alcalde i regidor de medi ambient de l’Ajuntament de cullera. Ara es presenta a l’alcaldia de la localitat per Compromís.

Diari Millars: Com valora la seua gestió durant la passada legislatura?
Hugo Font: La valoració que fem des del col·lectiu de Compromís és una valoració positiva perquè començàrem amb un gran hàndicap, que era el tema financer, que no ens permetia fer grans coses però sí que hem demostrat durant tota la legislatura, que hem fet una gestió eficient dels recursos dels quals disposàvem i hem acabat any rere any amb un superàvit que  ens ha permés progressivament anar millorant en el que era la prestació de serveis que necessitava la ciutadania.

DM: Quins objectius s’han pogut aconseguir?
HF: Doncs un dels objectius principals que nosaltres preteníem aconseguir era el d’una mobilitat sostenible, fomentar-la. Hem pogut fer un carril bici a Cullera, perquè moltíssima gent ens demanava que volia arribar d’una forma més segura des del nucli poblacional fins a l’estació de Renfe perquè no hi ha una bona combinació amb l’autobús que enllaça la població i l’estació i, al mateix temps, el que volíem era vertebrar també el nucli poblacional amb tot el que és el terme. Hem fet vies verdes que permetran que es puga transitar i fer esport d’una forma segura en tot el municipi i, al mateix temps , no només hem fomentat que fora mobilitat amb bicicleta o a peu sinó que hem fet que hi haguera carregadors per a vehicles elèctrics perquè d’alguna manera es puga fomentar esta mobilitat sostenible.

DM: I quines coses han quedat per fer?
HF: Molts projectes sí que els hem encetat però sí que hi ha hagut alguns projectes importants que no hem pogut finalitzar, com ha sigut per exemple l’asfaltat i l’adequació de molts camins rurals, tot i que sí que els tenim licitats o estan en projectes d’execució. El fet que no es pogueren haver realitzat durant la legislatura no ha sigut per altre motiu que pel que estàvem comentant, el de la falta de finançament, però any rere any com sí que hem anat obtenint més recursos i també amb l’ajuda i col·laboració de la Generalitat Valenciana, hem pogut arribar a tindre ja licitats. Però en el mateix sentit, també sí que hauríem de destacar que hem pogut traslladar les polítiques que s’estaven fent des del Botànic, com ha sigut l’increment de les inversions en benestar social, que han sigut de molta ajuda per als veïns de Cullera, perquè sí que ens trobàvem que una gran demanda que hi havia, que nosaltres també proposàvem en el programa electoral que presentàrem en l’anterior legislatura, era el fet de cobrir aquelles necessitats bàsiques que podien fer que les persones puguen tindre una vida millor. Almenys, en esta legislatura s’ha aconseguit i el que nosaltres proposem és que tot el que ja tenim de bàsic cobert, millorar-ho perquè puga ser millor la vida de les persones a Cullera.

DM: Actualment, quin és el principal problema dels veïns de Cullera?
HF: El principal problema de Cullera o un dels que més ens demanden és l’ocupació, perquè sí que ens trobem que tant a l’hora d’instal·lar una empresa o un negoci a Cullera hi ha moltes dificultats i bàsicament es podrien centrar en el fet que és molt car el sòl. A l’hora d’instal·lar un negoci, les taxes o els impostos també són elevats i el que nosaltres volem fer des de Compromís, ara que ens trobem que el pla d’ajust podríem ja donar-lo per finiquitat, entenem que ja sí que es pot fer el pas per reduir la taxació d’impostos i d’alguna manera poder facilitar o fomentar que s’instal·len empreses o negocis i que obrin a Cullera, i que la gent puga tindre una oportunitat de treball ací. En el mateix sentit, el que sí que hem fet en esta legislatura és, el polígon industrial que teníem a l’entrada del poble, fer els passos per adequar-lo i que poguera estar finalitzat perquè ens trobàvem que Cullera no tenia, com aquell que diu, polígons industrials finalitzats i empresaris de Cullera a l’hora d’instal·lar els seus negocis, en lloc d’instal·lar-los en el terme, anaven a altres municipis veïns. Nosaltres el que volem fer és que no hagen de buscar un altre municipi i que perfectament puguen instal·lar-se ací a Cullera i si algun altre empresari o algú vol instal·lar el seu negoci o la seua activitat a Cullera perfectament puga vindre i hi haja activitat i ocupació.

DM: Quines mesures concretes proposa Compromís per a millorar l’ocupació, per augmentar-la?
HF: Per a millorar-la el que proposem és finalitzar d’una vegada per totes els polígons industrials, rebaixar en la mesura del que puguem, tenint en compte els preus, el que són els impostos del municipi de Cullera o en tot cas bonificar-los, fer les bonificacions que poguérem realitzar perquè es puga fomentar també l’ocupació verda que nosaltres volíem també incentivar, que siga també una activitat que estiga relacionada amb un ecologisme i al mateix temps treballarem per a que es respecten els drets laborals i socials de les persones que es contracten. Per tant, nosaltres des de l’administració sí que fomentarem això i en el mateix sentit, tal com hem fet ja des de l’ajuntament de Cullera, des de l’administració, el que incentivarem és que la contractació de l’energia siga 100% renovable.

DM: Hi ha alguna zona específica de Cullera que necessite una atenció o una inversió especial?
HF: Cullera està construïda d’una forma un poc allargada. Aleshores molta gent sí que demana el que són la zona del Racó, la zona més de la platja que està un poquet com aquell que diu “falta d’inversions” però no és l’única zona del municipi que necessita també una col·laboració de l’administració, perquè tenim zones com la del Brosquil o la del Mareny, que estan separades del nucli poblacional i són zones en què també viu gent tot l’any i que també ens demanen que hi haja una mirada de l’administració cap a estes zones i que es facen inversions oportunes perquè la gent que viu allí també tinga almenys unes mínimes condicions d’habitabilitat i puga establir-se perfectament allí durant tot l’any.

DM: Quina diria que és la proposta més important del seu programa?
HF: La proposta més important, no és que siga la més important, perquè nosaltres tenim propostes diverses, però una que sí que volem donar-li valor és el fet que la gent d’alguna manera participi activament en el que és la vida política. No volem que es destine simplement, o que finalitze la seua activitat en el moment en què es realitzen les eleccions, sinó que nosaltres el que volem és que participen en el que és la presa de decisions polítiques, fonamentalment en els pressupostos; volem que hi haja uns pressupostos participatius; nosaltres volem que en el dia a dia de la gestió ells també ens diguen “volem que es faça això en este barri”, “volem que es faça allò altre en les instal·lacions esportives”, perquè nosaltres entenem que a l’hora de portar un projecte, és molt important que els mateixos veïns de Cullera ens diguen de quina manera els agradaria que es fera. Nosaltres volem que eixa participació siga activa i, a més a més, en la transparència municipal volem que ells també diguen directament què és el que els agradaria que es projectés i que es diguera també, o des de les administracions; si es pretén realitzar un determinat projecte, nosaltres volem contar també amb la seua opinió.

DM: I com es pot aconseguir esta participació ciutadana?
HF: Volem fer-ho evidentment presencialment, però no només presencialment perquè entenem que actualment hi ha moltes formes que la gent puga traslladar l’opinió, puga participar, i entenem que digitalment ha de fer-se també, que és l’altre punt que nosaltres volem d’alguna manera reforçar en esta nova legislatura que és el fet de la digitalització de l’administració, perquè ens trobem que a Cullera probablement és un dels pobles de la Ribera Baixa que menys esforç havia fet en els últims anys en la digitalització de l’administració. S’han fet ara molts avanços però ens trobem que el dia d’avui hi ha moltes gestions que no es poden realitzar digitalment. Nosaltres entenem que si volem tindre una administració que facilite la llavor al ciutadà ha de sumar-se a la digitalització.

DM: Finalment, un cop passades les eleccions, reeditaria el pacte amb el PSPV?
HF: Nosaltres des de Compromís entenem que som una força que sí que garanteix que hi haja unes polítiques progressistes, unes polítiques ecologistes. Nosaltres entenem que som el vot útil, que pot garantir que esta diversitat que té el municipi de Cullera, els habitants de Cullera es puga veure reflectida en el govern municipal i nosaltres som partidaris evidentment que es reforce la nostra postura, perquè entenem que hem fet un bon treball i entenem que és positiu per al poble de Cullera i que el millor seria que hi haguera un govern divers, un govern que estiguera format per diferents forces polítiques i en el qual estiguera Compromís.

Leave a Reply

Your email address will not be published.