fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 organitza un taller de construcci贸 de nius de rates penades contra el mosquit tigre

Castell贸 organitza un taller de construcci贸 de nius de rates penades contra el mosquit tigre

La Regidoria de Salut P煤blica potencia l’alternativa biol貌gica per a combatre les plagues d’aquest insecte.

La regidora de Salut P煤blica, Mary Carmen Ribera, ha anunciat la celebraci贸 d’un Taller de construcci贸 de refugis de rates penades per a controlar les plagues de mosquit tigre, que es dur脿 a terme al Planetari el divendres 15 de juliol a les 19.00 hores.

Les rates penades s贸n l’alternativa biol貌gica per acabar amb el mosquit tigre, per la qual cosa, la Regidoria de Salut P煤blica, juntament amb la Fundaci贸 Limne, han organitzat un taller de construcci贸 de refugis per a rates penades dirigit al p煤blic familiar, en el qual s’ensenyar脿 a elaborar nius per a rates penades, ja que aquestes s贸n una esp猫cie depredadora dels mosquits. S’estima que cada rata penada es menja al voltant de 1.000 insectes en una nit.

L’Ajuntament de Castell贸 ha iniciat aix铆 el primer pla biol貌gic, amb el qual, mitjan莽ant la instal路laci贸 de 30 refugis i v脿ries jornades de sensibilitzaci贸 i de construcci贸 de refugis per a rates penades, dur脿 a terme una alternativa per acabar amb el mosquit tigre.

El Taller de construcci贸 de refugis per a rates penades 茅s totalment gratu茂t, i durant les 4 hores aproximades que durar脿, es far脿 un seguiment de les diferents esp猫cies de rates penades que habiten en la zona per tal que el p煤blic puga con茅ixer-les, aix铆 com es dur脿 a terme la construcci贸 de refugis propis per als assistents.

D’aquesta manera, els assistents al taller que es realitzar脿 al Planetari, rebran primer una informaci贸 te貌rica dels diferents tipus de rates penades, aix铆 com la funci贸 que aquestes tenen com a esp猫cie depredadora dels mosquits, i tot seguit, es construiran els refugis amb la fusta i el material proporcionat per l’organitzaci贸.

Aquest control biol貌gic de les plagues de mosquit tigre es complementa amb l’煤s dels habituals biocides i amb la fumigaci贸 de les 脿rees m茅s sensibles del riu Sec de la ciutat.

  1. No trobaran cap mosquit. Sembla un ritus d’iniciaci贸 que far脿 perdre diners a l’erari p煤blic, per descomptat. Damunt a un planetari.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.