fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’ajuntament promet 20 milions d’euros menys d’endeutament al 2016

L’ajuntament promet 20 milions d’euros menys d’endeutament al 2016

Amparo Marco explica que les pol铆tiques del nou Govern Local reduiran el deute de 115 a 95,9 milions d’euros.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha explicat que el Pressupost de l’Ajuntament de Castell贸 per a 2016 contempla un endeutament zero que permetr脿 situar el deute municipal en 95’9 milions d’euros al desembre de 2016 enfront dels 115 milions de deute ‘heretat’ que va deixar l’anterior equip de govern al juny de 2015.

Tal com ha explicat Marco, 芦a la fi d’any l’ajuntament tindr脿 20 milions menys de deute gr脿cies a l’amortitzaci贸 de pr茅stecs, a la renegociaci贸 d’alguns cr猫dits que tenien uns interessos molt elevats i a la decisi贸 de no augmentar l’endeutament禄. 芦La gesti贸 econ貌mica del nou Govern Local far脿 possible que el consistori acabe l’any amb una situaci贸 financera molt m茅s sanejada que, en cas de produir-se una situaci贸 extraordin脿ria, permetria afrontar qualsevol eventualitat amb les m脿ximes garanties” ha indicat la primera edil.

L’alcaldessa tamb茅 ha volgut destacar un altre aspecte fonamental del pressupost que ajudar脿 a rebaixar el deute i 茅s que dels 7,1 milions d’inversions previstos en el pressupost, un total de 6,1 milions es financen amb recursos propis. “Aquesta partida de 6,1 milions d’euros suma m茅s que totes les inversions que va realitzar el govern del PP entre 2008 i 2015 amb recursos propis i a m茅s suposa que l’ajuntament podr脿 comen莽ar a executar aquestes obres en el mes de gener” ha afegit Marco.

Per a finalitzar, Amparo Marco ha afirmat que “el pressupost 茅s el comprom铆s d’un Govern amb la ciutadania, 茅s la plasmaci贸 comptable, el negre sobre blanc de la voluntat pol铆tica d’un equip de govern. Cada xifra del pressupost ha de ser el resultat d’una motivaci贸 pol铆tica, ha de ser la resposta a un problema actual o futur, a una demanda de la ciutadania. Una ciutadania que desitja pagar menys als bancs, tenir millors serveis, sentir-se protegida quan pitjor ho estan passant, que es genere ocupaci贸, viure en una ciutat educadora i cultural i que la gesti贸 pol铆tica i administrativa siga eficient, efica莽 i transparent” ha concl貌s l’alcaldessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.