fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Accesibilitat i patrimoni copen la sol路licitud de 10 milions d’euros en ajudes europees

Accesibilitat i patrimoni copen la sol路licitud de 10 milions d’euros en ajudes europees

L’equip de govern d’Almassora presenta l’estrat猫gia que elevar脿 a Brusel路les.

L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, van presentar ahir聽l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible Integrat (EDUSI), valorada en 10 milions d’euros, que elevar脿 a la Uni贸 Europea la setmana vinent. La millora de l’accessibilitat urbana i la posada en valor del patrimoni hist貌ric i cultural copen la major part de les propostes per a sol路licitar subvencions de Brussel路les.

Aix铆, la xarxa integradora d’itineraris bici i la millora de la mobilitat i accessibilitat per als vianants assumiran m茅s de 2,8 milions d’euros. L’eliminaci贸 de barreres arquitect貌niques i renovaci贸 de voreres 茅s una de les demandes ve茂nals que els ciutadans van traslladar en els tallers i tamb茅 a trav茅s dels pressupostos participatius. Totes elles quedaran regulades en el futur Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

La inclusi贸 del trinquet municipal, la construcci贸 de la pantalla verda del Serrallo i la recuperaci贸 del paratge de Santa Quit猫ria, que formen part d’un paquet valorat en 3,1 milions d’euros, tamb茅 figuren entre les 18 actuacions arreplegades en l’estrat猫gia, que t茅 un termini de vig猫ncia fins a 2023.
La distribuci贸 de les inversions afecta a tres zones: el casc urb脿, el districte mar铆tim i el paratge natural de l’ermita de Santa Quit猫ria. Una desena de les actuacions est脿 plantejada espec铆ficament per a cada espai, mentre que els vuit projectes restants afecten al conjunt del municipi, com per exemple la instal路laci贸 de punts wifi d’acc茅s gratu茂t.

El document gen猫ric, que cont茅 m茅s de 150 p脿gines, s’elevar脿 al debat de la corporaci贸 en el ple extraordinari que se celebrar脿 divendres que ve. Aquest estudi 鈥渟uposa una foto fixa del que 茅s Almassora, de com estem i cap a on anem, per la qual cosa 茅s un document viu que podr脿 incorporar millores鈥, en paraules de l’alcaldessa, que ha reclamat el suport un脿nime de tots els grups pol铆tics 鈥減el b茅 d’Almassora鈥.

Les representants municipals han agra茂t als t猫cnics de l’Ajuntament d’Almassora les seues aportacions al projecte durant l’煤ltim mes i tamb茅 als ve茂ns que van participar en els tallers transversals i a trav茅s del correu electr貌nic habilitat. 鈥淭ornarem a reclamar la participaci贸 dels ve茂ns a mesura que avance el projecte i, de fet, la major part de les peticions que ens van traslladar estan arreplegades en aquesta estrat猫gia鈥, ha incidit la regidora d’Urbanisme

Leave a Reply

Your email address will not be published.