fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els millors cotxes elèctrics per menys de 28.000 euros

Els millors cotxes elèctrics per menys de 28.000 euros

Encara amb l’actual pujada de les tarifes elèctriques, el cotxe elèctric surt a compte: per a un ús de 50 desplaçaments mensuals de 12,5 km cadascun, suposa una despesa de tot just 19 euros.

Les vendes d’automòbils elèctrics s’han multiplicat per set en els últims cinc anys, fins a sumar un 3,5% del total de cotxes comercialitzats. Les ajudes del Pla Moves III (descomptes de 4.500 euros, 7.000 euros si es lliura un cotxe de més de 7 anys) són sens dubte un al·licient, però també ho són els alts preus dels carburants, en màxims històrics. Amb la finalitat de donar suport a la mobilitat sostenible, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha analitzat 14 models, destacant tres pel seu baix preu i unes prestacions com a mínim acceptables.

Opel Corsa-e

Preu: des de 25.850 euros (amb el descompte del Pla Moves III) i des de 23.350 euros (lliurant també un cotxe de més de 7 anys).

Característiques: potència: 136 CV; autonomia: 255 km; consum: 18,8 kWh/100km; capacitat del maleter: 250 litres.

A favor: bona relació qualitat-preu; bona autonomia; i frens excel·lents; per a tractar-se d’un utilitari té un ampli maleter.

En contra: espai reduït en les places posteriors; confort millorable.

Peugeot e-208

Preu: des de 27.050 euros (amb el descompte del Pla Moves III) i des de 24.550 euros (lliurant també un cotxe de més de 7 anys).

Característiques: potència: 136 CV; autonomia: 260 km; consum: 18,7 kWh/100km; capacitat del maleter: 250 litres.

A favor: preu; bona autonomia; bona il·luminació dels seus fars; ampli maleter per a tractar-se d’un utilitari.

En contra: l’ergonomia dels comandaments és millorable, així com el confort.

 

MG ZS 55 kWh

Preu: des de 26.290 euros (amb el descompte del Pla Moves III) i des de 23.790 euros (lliurant també un cotxe de més de 7 anys).

Característiques: potència: 143 CV; autonomia: 245 km; consum: 20,7 kWh/100km; capacitat del maleter: 395 litres.

A favor: preu; potència; consum moderat; equipament; prestacions; i un generós maleter, es nota que és un SUV.

En contra: autonomia millorable, el mateix que l’ergonomia i la visibilitat del conductor.

Entre els avantatges més significatius d’un elèctric destaca l’estalvi en els desplaçaments enfront d’un cotxe de combustió: per a 50 trajectes mensuals de 12,5 km cadascun, el cost d’un automòbil elèctric a penes suposa 19 euros; enfront dels 114 euros d’un cotxe amb motor de gasolina i els 88 euros d’un dièsel. A més, el cotxe 100% elèctric contribueix a reduir la contaminació, al mateix temps que permet aparcar gratis en estacionaments públics i accedir a zones urbanes de baixes emissions, que aniran imposant-se aquests anys a les ciutats de més de 50.000 habitants.

No obstant això, OCU considera que continuen faltant electrolineras. Primer, en els propis municipis: a penes hi ha estacions públiques de recàrrega amb preus raonables que evitin la necessitat de tenir una plaça de pàrquing pròpia. Però també en les carreteres: excepte en nacionals i autopistes, gairebé no hi ha estacions de càrrega ràpida cada 50 km, tal com seria desitjable per a garantir els viatges amb aquesta mena de vehicles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.