fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Junta de Festes de Castell贸 afirma haver sigut v铆ctima de “difamacions per part de l’Ajuntament”

La Junta de Festes de Castell贸 afirma haver sigut v铆ctima de “difamacions per part de l’Ajuntament”

La Junta de Festes de la ciutat de Castell贸 ens ha fet arribar el seg眉ent comunicat, sobre el suposat desfasament pressupostari d’aquest organisme.

“Lamentem el contingut de la nota de premsa de l’Ajuntament de Castell贸, que una vegada m茅s prejutja una responsabilitat de la Junta en desviament comptable. En el Consell Rector, la Junta ha manifestat la seua disconformitat amb la difamaci贸 de la qual ha sigut objecte durant aquest per铆ode per part de les autoritats municipals, en parlar de “devessall de factures a investigar”. L’alcaldessa, Amparo Marco, s铆 que ha deixat clar en la reuni贸 del Consell Rector que els membres de la Junta de Festes en cap moment s’han lucrat, una afirmaci贸 que es troba a faltar en el comunicat, especialment quan un altre membre del Consell Rector ho havia demanat i aix铆 constar脿 en聽acta.

En cap moment la Junta de Festes ha mostrat la seua disconformitat amb l’informe dels comptes del 2016, tal com afirma el comunicat rem茅s per l’Ajuntament de Castell贸, sin贸 que ha manifestat la seua perplexitat. Aix铆 mateix, la Junta de Festes ha presentat dades de factures duplicades i factures que s’ha imputat per primera vegada al Patronat de Festes quan no figuraven en el pressupost i en alguns casos no es va informar en cap moment que serien a c脿rrec de l’ens fester.

La Junta de Festes no solament descarta la xifra de desfasament oferida per l’Ajuntament de Castell贸 sin贸 que considera que en el cas de tenir en compte tots els ingressos generats, el balan莽 seria positiu.

En els 煤ltims dies s’ha dut a terme una revisi贸 de factures del Patronat (que ha tingut lloc despr茅s de filtrar-se als mitjans de comunicaci贸 una quantitat com a suposat desfasament per part de la Junta). En aquest proc茅s, els membres de la Junta han detectat entre les factures presentades per l’Ajuntament a revisi贸, diversos casos de factures duplicades, en algun cas per valor de desenes de milers d’euros.

L’elaboraci贸 del pressupost es va dur a terme conjuntament per part de la Junta de Festes i Ajuntament basant-nos en els referents dels anys 2014 i 2015, segons la informaci贸 disponible.

Enguany han sigut imputats al Patronat despeses que en els exercicis precedents no han sigut assumits pel mateix, sin贸 corresponents a l’Ajuntament (p. ex.: intervencions de brigades i obres, cadires, escenaris, flors…) i que en cap cas constaven en el nostre pressupost. No ha sigut fins a passar la Magdalena quan l’Ajuntament ens ha comunicat que aquestes despeses han de ser assumides pel Patronat de Festes.

Aix铆 mateix, en el Consell Rector extraordinari realitzat el 27 de novembre passat, a preguntes d’un membre del Consell Rector, l’interventor va respondre que la partida corresponent a patrocinis 芦es podr脿 augmentar a mesura de l’obtenci贸 dels ingressos corresponents禄 i aix铆 mateix, que 芦les despeses hauran de realitzar-se en funci贸 de la recaptaci贸 dels ingressos禄. En els comptes presentats pel Patronat no es t茅 en compte l’increment de 40.000鈧 entre nous patrocinis i augment del taquillatge.

La Junta de Festes lamenta haver d’eixir al pas de la informaci贸 municipal abans que tots els membres del Consell Rector tinguen l’oportunitat de revisar les factures, tal com s’ha comprom茅s el consistori”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.