fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Castell贸 i la Conselleria d’Habitatge col路laboraran per a facilitar l’acc茅s als habitatges d’EIGE disponibles en la ciutat

L’Ajuntament de Castell贸 i la Conselleria d’Habitatge col路laboraran per a facilitar l’acc茅s als habitatges d’EIGE disponibles en la ciutat

L’alcaldessa, Amparo Marco, s’ha reunit amb la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat, Blanca Mar铆n

Fa unes setmanes, la consellera d’Habitatge, Obres P煤bliques i Vertebraci贸 del Territori, Mar铆a Jos茅 Salvador, va convocar als representants municipals de les localitats en les quals la Generalitat t茅 habitatges protegits buits per a anunciar-los la modificaci贸 del r猫gim d’煤s d’aqueixos immobles amb l’objectiu de facilitar l’acc茅s als mateixos mitjan莽ant preus assequibles. Fruit d’aquesta reuni贸 i amb l’objecte de desenvolupar aquesta l铆nia d’actuaci贸, la directora general d’EIGE, Blanca Mar铆n, ha mantingut una trobada amb l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco; la regidora d’Habitatge, Ali Brancal, i el regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez.

En l’actualitat, EIGE t茅 a la venda en la ciutat de Castell贸 un total de 5 habitatges i 123 en lloguer, distribu茂des en tres promocions. Una d’elles, amb 22 habitatges disponibles en la zona del Grau, est脿 destinada a l’arrendament de pisos per a persones majors.

En la reuni贸 s’ha parlat sobre la comercialitzaci贸 i posada a la disposici贸 d’aquests pisos en lloguer, aix铆 com la possible modificaci贸 del r猫gim d’煤s d’aquests habitatges, ja que, amb la nova pol铆tica de la Generalitat, s’amplien les possibilitats d’acc茅s als immobles que poden fer-se ben siga a trav茅s de la compra, lloguer o lloguer amb opci贸 a compra.

De moment, la Conselleria i l’Ajuntament s’han comprom猫s a treballar per a canalitzar la potencial demanda d’aquests habitatges disponibles. Aix铆 mateix, el consistori col路laborar脿 en la cerca d’inquilins i de compradors, oferint informaci贸 sobre les promocions i arreplegant documentaci贸 de les persones interessades.

Amparo Marco ha valorat de forma molt positiva la iniciativa de la Conselleria que dirigeix Mar铆a Jos茅 Salvador i ha explicat que “l’important 茅s posar a la disposici贸 de la ciutadania el major nombre d’habitatges possible”. “En una situaci贸 de crisi com l’actual, en la qual nombroses fam铆lies no poden permetre’s un habitatge digne, encara que treballen, 茅s inacceptable que l’anterior govern tinguera habitatges socials tancats i en mal estat” ha afegit l’alcaldessa.

Grup San Lorenzo

D’altra banda, en la reuni贸 s’han tractat altres assumptes com la situaci贸 del parc p煤blic d’habitatges de la Generalitat a Castell贸 i l’inici de les actuacions realitzades per EIGE, com s贸n les reunions informatives amb ve茂ns de Sant Lorenzo per a explicar-los les noves mesures aplicades pel Consell per a flexibilitzar el pagament dels seus lloguers, ajustant-los a la situaci贸 econ貌mica de les fam铆lies.

En la reuni贸 tamb茅 s’ha abordat el Pla d’Intervenci贸 Integral Sostenible que la Conselleria d’Habitatge va a desenvolupar en el grup d’habitatges del barri de San Lorenzo a Castell贸. Els treballs d’aquest pla ja s’han iniciat amb l’objectiu de revitalitzar aquest entorn, normalitzar aquests grups i reactivar aquesta zona, en una acci贸 que perdure en el temps.

Tamb茅 s’ha analitzat la declaraci贸 de San Lorenzo com a 脌rea de Regeneraci贸 i Renovaci贸 Urbana (ARRU). Aquesta actuaci贸 integrar脿 diferents obres, segons les necessitats del grup, que van des de la reparaci贸 d’habitatges fins a l’adequaci贸 de vest铆buls i elements comuns, adequacions a la normativa d’instal路lacions el猫ctriques, modernitzaci贸 d’ascensors, renovaci贸 integral de cobertes, refor莽os estructurals i supressi贸 d’humitats, reparaci贸 de fa莽anes, etc.

En aquest sentit, Marco ha destacat que “per al Govern Local 茅s un barri d’actuaci贸 priorit脿ria i la nostra prioritat absoluta 茅s millorar la qualitat de vida dels seus ve茂ns i ve茂nes” ha afegit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.