fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Hospital Vega Baixa millora la qualitat assistencial del pacient cardiol贸gico

L’Hospital Vega Baixa millora la qualitat assistencial del pacient cardiol贸gico

El Servei de Cardiologia de l’Hospital Vega Baixa, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut P煤blica, ha engegat una l铆nia estrat猫gica d’atenci贸 al pacient cardiol贸gico. Aquesta l铆nia millora la qualitat assistencial del pacient amb malaltia cardiovascular a trav茅s de facilitar la continu茂tat assistencial en els diferents 脿mbits d’actuaci贸

La nova modalitat d’atenci贸, que sorgeix de l’aplicaci贸 pr脿ctica del programa de qualitat assistencial de la Societat Espanyola de Cardiologia, proposa diversos tipus de programes per a millorar l’assist猫ncia. Un d’ells, el Sec-Prim脿ria, t茅 com a objectiu millorar el maneig del pacient cardiol贸gico a trav茅s de la comunicaci贸 entre Atenci贸 Prim脿ria i el Servei de Cardiologia.

A m茅s, pret茅n assegurar la continu茂tat assistencial a trav茅s dels informes d’alta, que inclouran objectius terap猫utics concrets per al pacient i indicacions assistencials millorant la formaci贸 en cardiologia dels metges d’Atenci贸 Prim脿ria.

Per a aconseguir aquests objectius de qualitat s’ha creat un grup de treball que est脿 constitu茂t per un representant dels diferents centres de salut del departament i professionals de l’Hospital Vega Baixa. Gr脿cies al seu treball, s’ha dut a terme un pla de formaci贸 en el qual s’ha abordat l’estudi de casos cl铆nics i la presentaci贸 del protocol del proc茅s on han participat professionals de tots els centres de salut.

La directora d’Atenci贸 Prim脿ria, Rosario Sansano, ha afirmat que “l’objectiu final ser脿 disminuir la morbimortalidad dels pacients amb malalties cardiovasculars, augmentar la qualitat de vida i dissenyar rutes assistencials o protocols que disminu茂squen la variabilitat cl铆nica i millore la relaci贸 prim脿ria-especialitzada”. El programa Sec-Prim脿ria treballa en 8 processos assistencials que inclouen m茅s del 80% de les patologies card铆aques, com s贸n la cardiopatia isqu茅mica cr貌nica, la insufici猫ncia card铆aca, fibril路laci贸 auricular, estenosis a貌rtica, s铆ncope, diabetis Mellitus, hipercolesterolemia familiar.

As铆mismo, per a millorar la comunicaci贸 s’ha creat un servei de consulta des dels centres de salut al servei de cardiologia de l’hospital. Els metges dels diferents centres de salut podran solucionar els dubtes que sorgisquen dels seus pacients sense necessitat de derivar-los a l’hospital a trav茅s de diferents eines de comunicaci贸, com 茅s la via telem脿tica. Es podr脿 aix铆 valorar un electrocardiograma en l铆nia d’un pacient per diferents professionals i aconsellar sobre una medicaci贸 espec铆fica, i tot a莽貌 quedar脿 reflectit en la hist貌ria cl铆nica electr貌nica del pacient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.