fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marco: “Fan falta més dones com Esther Jovaní per a acabar amb la bretxa de la desigualtat”

Marco: “Fan falta més dones com Esther Jovaní per a acabar amb la bretxa de la desigualtat”

Castelló concedeix a Eshter Jovaní el guardó Dona de l’Any 2016 per la seua implicació i lluita a favor dels drets de les dones.

Un aplaudiment unànime ha trencat el silenci del saló de plens en escoltar el nom d’Esther Jovaní Roda com a Dona de l’Any 2016 en un acte institucional d’entrega del guardó presidit per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, acompanyada del vicealcalde, Enric Nomdedéu, i de la regidora d’Igualtat, Ali Brancal, en el qual s’han viscut moments molt emotius, com la projecció d’un vídeo destacant la trajectòria de lluita feminista d’Esther Jovaní, la intervenció de la seua filla i el propi discurs de la guardonada.

L’alcaldessa de Castelló ha destacat la trajectòria d’Esther Jovaní en favor els drets de les dones “perquè durant molts anys ha estat implicada en els moviments socials que lluiten per la igualtat”. Després ha apuntat alguns de les fites que jalonen el currículum de la Dona de l’Any 2016 de Castelló, com el seu treball en institucions dedicades a ajudar a les dones maltractades o la fundació d’associacions i plataformes socials per a protegir i recolzar a les dones víctimes de la violència masclista.

“El currículum d’Esther Jovaní revela la seua capacitat i la seua actitud davant la violència de gènere”, ha afirmat l’alcaldessa de Castelló, qui ha reconegut que “fan falta més dones com ella per a avançar, per a acabar amb la bretxa que, en moltes ocasions, ens deixa en un segon pla”.

Per açò, també ha agraït al Consell d’Igualtat de la ciutat de Castelló que proposara i decidira lliurar la distinció a Esther Jovaní. “Castelló necessita l’exemple de persones com a nostra guardonada. Una dona amb consciència de ser-ho, amb una trajectòria en defensa dels drets de la dona perquè les dones anem donant passos cap a avant, però tenim el convenciment que aquest avanç encara és insuficient. Les nostres filles, i les filles de les nostres filles, es mereixen els esforços que estem fent per a aconseguir l’equiparació”, ha subratllat l’alcaldessa.

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha destacat que “per més que fem, sempre quedarà molt per fer” i ha defensat les polítiques transversals que s’estan impulsant des de l’Ajuntament de Castelló per a avançar en la igualtat efectiva entre homes i dones.

La guardona, Esther Jovaní, ha dedicat les seues primeres paraules a agrair a els qui li han acompanyat en aquesta lluita però especialment a la seua família, als seus germans i germanes, i ha iniciat el seu discurs amb el que considera la pedra angular per a avançar en el camí de la igualtat: el respecte. “Tractar a les dones amb respecte és alguna cosa infal·lible”, ha assegurat.

Prèviament a la concessió del guardó Dona de l’Any, la regidora Ali Brancal ha lliurat els premis de relats de dones, que enguany han recaigut en Clara Martín Muñoz, amb Estaciones de un círculo; i Núria Garcia Berga, amb La carta soterrada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.