fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marco reivindicar脿 davant Sanitat l’ampliaci贸 de places hospital脿ries i de centres de di脿lisis p煤blics per a malalts renals

Marco reivindicar脿 davant Sanitat l’ampliaci贸 de places hospital脿ries i de centres de di脿lisis p煤blics per a malalts renals

Amparo Marco s’ha reunit amb l’Associaci贸 Per a la Lluita Contra les Malalties Renals, Alcer Castalia, per a con猫ixer les seues necessitats.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, s’ha reunit amb el president de l’associaci贸 Alcer Castalia (Associaci贸 Per a la Lluita Contra les Malalties Renals), Juan Dom茅nech, i el vicepresident, Ricardo Planelles, per a tractar les problem脿tiques i necessitats d’aquest col路lectiu.

En la trobada, Juan Dom茅nech ha explicat a Marco que tant la prov铆ncia com la ciutat de Castell贸 pateixen d’una discriminaci贸 hist貌rica quant al nombre de trasplantaments realitzats en relaci贸 a Val猫ncia i Alacant, ja que en els 煤ltims anys no s’ha realitzat una distribuci贸 equitativa dels mateixos en funci贸 de la poblaci贸. Aix铆 mateix, li ha traslladat les principals manques amb les quals es troben els malalts renals: falta de places hospital脿ries i de centres p煤blics on realitzar di脿lisis. En aquest sentit, ha indicat que la falta d’aquest tipus de centres a Castell贸 茅s especialment greu, 鈥渁 la Comunitat Valenciana el 25% dels malalts renals reben la di脿lisi en centres p煤blics, una xifra escandalosament baixa, que en el cas de Castell贸 es redueix a un 8%鈥. 鈥淧er a莽貌, un dels principals objectius de la nostra associaci贸 茅s lluitar per a aconseguir m茅s places hospital脿ries i de di脿lisis p煤bliques, ja que la qualitat de l’atenci贸 que reben els malalts no 茅s comparable鈥 ha explicat el president.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castell贸 ha mostrat la total disposici贸 del Govern Municipal per a col路laborar amb aquesta associaci贸 i s’ha comprom猫s a reivindicar davant la consellera de Sanitat, Carmen Munt, la creaci贸 de m茅s places hospital脿ries a Castell贸 per a atendre als malalts renals i la revisi贸 dels criteris que s’apliquen a l’hora de realitzar transplantaments. 鈥淒es d’aquest moment, anem a treballar amb Alcer Castalia per a aconseguir que els malalts de Castell贸 disposen dels mateixos mitjans i de la mateixa atenci贸 que la resta de pacients de la Comunitat Valenciana鈥 ha afegit Marco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.