fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Nou sistema de Renda web” Carlos Garc铆a, SGR Advocats

“Nou sistema de Renda web” Carlos Garc铆a, SGR Advocats

La AEAT llan莽a un nou sistema de presentaci贸 per a declaracions de renda que ser脿 aplicable per a les declaracions corresponents a l’exercici 2015.

El soci que tot espanyol t茅 implanta aquests dies un nou sistema que ve a substituir, en la majoria dels casos, a l’antic sistema d’esborrador-presentaci贸 d’esborrany, que fins ara existia. La vocaci贸 茅s d’agilitar i reduir els tr脿mits que fins ara estaven vigents i permetre una major senzillesa en la forma de complir amb el fisc.

B脿sicament el sistema ser脿 aplicable para entorn del 90% dels contribuents, excloent-se els que percebin rendiments d’activitats econ貌miques que hauran de seguir realitzant la seva declaraci贸 com fins ara venien fent-ho, 茅s a dir, amb el programa PARE.

Una vegada els usuaris de la web s’identifiquin en el sistema, la AEAT els assign茅s a les seves dades un codi intern de colors. Aix铆, sobre la base d’aquest codi intern, es poden establir tres tipus de contribuents. En primer lloc els contribuents que es podrien definir com “de perfil b脿sic” aquells als quals la AEAT els assigna les anomenades dades “NEGRES” o dades que la pr貌pia Hisenda t茅 contrastats i verificats i els quals seran comprovats pel propi contribuent abans de presentar la declaraci贸.

En segon lloc trobem el que es pot denominar contribuents “de perfil intermedi”, 茅s a dir aquells que tenen les anomenades dades “BLAVES”, que aquells pels quals Hisenda necessita que sigui el propi contribuent el que concreti, inclogui o completi, tals com a deduccions, amortitzacions de pr茅stecs hipotecaris i similars.

En tercer lloc trobem el que podem denominar contribuent “de perfil complex o avan莽at” que 茅s aquell als quals la AEAT els assigna els anomenats nombres “VERMELLS”, i que, per tant, la pr貌pia Administraci贸 tribut脿ria remitent al programa PADRE per efectuar la seva declaraci贸, no podent per tant presentar la seva autoliquidaci贸 de l’IRPF per aquest nou m猫tode (en aquest sup貌sit es troben els que rebin ingressos procedents d’activitats econ貌miques).

Carlos Garcia SGRlogo sgr-valenciano

Carlos Garc铆a 茅s advocat en SGR advocats

Leave a Reply

Your email address will not be published.