fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Premien la labor investigadora del Servei de Cirurgia Vascular del General de Castell贸

Premien la labor investigadora del Servei de Cirurgia Vascular del General de Castell贸

L’especialista David Olmos obt茅 li premie al millor cas cl铆nic en el simposi mediterrani de l’especialitat.聽El Servei ha finalitzat enguany un projecte de recerca sobre la detecci贸 preco莽 de malalties cardiovasculars.

L’especialista en Angiolog铆a i Cirurgia Vascular de l’Hospital General Universitari de Castell贸 (HGUCS) David Olmos ha rebut el premi al millor Cas Cl铆nic en el VI Symposium Mediterrani de Cirurgia Vascular, per la seua comunicaci贸 “Isquemia aguda yatrog茅nica de membre inferior dret despr茅s de escleroterapia per varices amb pres猫ncia de f铆stula arteri-venosa”.

El Servei de Angiolog铆a i Cirurgia Vascular del centre sanitari, que dirigeix Salvador Mart铆nez, compta amb set especialistes i disposa d’un dels 20 煤nics laboratoris vasculars homologats d’Espanya. Aix铆, els seus especialistes complementen la seua activitat assistencial amb una important labor investigadora, que redunda en una millora en l’assist猫ncia sanit脿ria.

Durant 2015, els especialistes del servei van comunicar els resultats de les seues recerques en m煤ltiples congressos cient铆fics, incloent les comunicacions realitzades per Xavier Admetller i l’el propi Oms en el 61 Congr茅s Nacional de Cirurgia Vascular, realitzat a Castell贸, la comunicaci贸 de Francisca Garc铆a en el VI Symposium Mediterrani de Cirurgia Vascular i la comunicaci贸 del Admetller en el XXXI Congr茅s de la Societat Andalusa de Angiolog铆a i Cirurgia Vascular.

El Servei Vascular de Castell贸 va completar tamb茅 l’any passat un projecte de recerca iniciat en 2013 sobre una nova prova diagn貌stica per a detecci贸 preco莽 de malalties cardiovasculars. Aquesta prova no invasiva, r脿pida i econ貌mica, pot ajudar a reduir els costos de l’atenci贸 sanit脿ria, millorar l’atenci贸 dels pacients i reduir la mortalitat i les seq眉eles derivades d’aquestes patologies.

Aquest projecte de recerca ha sigut presentat per l’especialista Johissy Briones en la XV Convenci贸 de Cirurgians Vasculars de Parla Hispana, celebrada a Quito (Equador) i per Manuel Sos en el VI Symposium Mediterrani de Cirurgia Vascular. A m茅s, l’article sobre aquesta recerca ha sigut acceptat per a la seua publicaci贸 en la revista cient铆fica Angiolog铆a.

A m茅s, els professionals del servei pertanyen a les societats cient铆fiques de l’especialitat, com Salvador Mart铆nez, que 茅s vocal de Recerca de la Societat Espanyola de Angiolog铆a i Cirurgia Vascular, la qual cosa li converteix en l’煤nic m脿xim responsable de recerca nacional en societats m猫diques que desenvolupa la seua activitat a Castell贸. Per la seua banda, Xavier Admetller 茅s membre del Comit猫 Cient铆fic de la Societat Valenciana de Angiolog铆a i Cirurgia Vascular (SVACV).

Leave a Reply

Your email address will not be published.