fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Rocío Querol: “M’agrada ensenyar als de fora les nostres tradicions”

Rocío Querol: “M’agrada ensenyar als de fora les nostres tradicions”

Rocío Querol amb 18 anys combina el seu paper de madrina de la Gaiata 6 “Farola-Ravalet”

-Quant de temps portes vivint el món de les gaiates?
He estat sempre a la Gaiata 6, i vaig entrar l’any magdalener 2005-2006, és a dir, ara mateix fa 10 anys que estic en la Gaiata.

– I això de ser madrina? Com va sorgir?
Perquè em feia molta il·lusió representar a la meua gaiata i des que vaig ser madrina infantil tenia el somni de tornar a fer-ho de major, ja que és un any molt especial i replet de vivències inoblidables per a tota la vida.

– D’on ve la teua passió per les festes de Castelló?
Vaig començar l’any 2005 per a la magdalena del 2006, aquest any va ser madrina infantil de la gaiata una amiga meua que ja coneixia de molt xicoteta, i per poder compartir l’experiència amb ella i amb les altres dames, els meus pares van decidir que ens apuntarem a la gaiata.

– De segur que la nit de la teua presentació va ser molt especial…
La meua presentació va ser una nit única, plena d’emocions i moments màgics. Durant el dia vaig estar prou tranquil·la, però en arribar al palau i veure a tota la gent que havia vingut a compartir aquella nit i que ens esperava amb tantes ganes, aleshores sí que em vaig posar una mica nerviosa, però llevat això vaig gaudir de tot com una xiqueta que veu un somni complir-se.

– Que és el que més i menys t’agrada del món de la festa?
El que més m’agrada és estar amb la gent de les gaiates gaudint de la nostra festa, i també poder ensenyar-les als qui vénen de fora les nostres tradicions durant una setmana de Magdalena única per als castelloners i castelloneres.

– És facil ser madrina? Com vius les teues responsabilitats?
Pense que  té responsabilitat, perquè ets la representant de quantitat de gent que treballa molt per les nostres festes cada any i dedica molt del seu temps a portar endavant una tradició només per amor a aquesta, i nosaltres, les madrines, som les que donem de cara a totes aquestes persones. Per tant, crec que és important representar bé a la teua comissió, només pel seu treball i la seua dedicació, perquè s’ho mereixen.
A mi personalment no se’m fa costa amunt, ja que sóc madrina perquè m’agraden les festes de Castelló i estime les gaiates, aleshores gaudesca els actes als quals acudisc.

– Com et recolzen la teua família i el president en la teua tasca?
Són una gran part de mi, sinó fora per ells jo no estaria on estic, així que estic molt agraïda. Estan preocupant-se sempre per mi i mai no em falta de res. Me’ls estime molt.

– Com vius la teua relació amb les teues dames? I amb la resta de madrines?
Més que les meues dames són les meues amigues, així que puc dir que són unes grans companyes de viatge. Sempre em fan passar bons moments i estic segura que quan passen uns anys i recorde el meu any de madrina, elles no faltaran en cap record. Les conec de fa molts anys i sempre han compartit amb mi el amor per les nostres festes.
Amb les madrines em porte molt bé, entre totes fem un equip increïble, un equip que s’ajunta en els mals moments i gaudeix dels bons moments, i pense que estar unides és important per a què aquest any siga molt més especial del que és per si sol. Estic molt contenta d’haver coincidit amb elles.

– Que penses del que passarà després del Magdalena Vítol? Faràs un pas endavant?
Després de Magdalena Vítol encara quedarà Sant Cristòfol i alguns actes més, així que pense seguir gaudint de cada moment com sempre amb la meua gent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.