fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real analitzar脿 la situaci贸 i el risc de nous despreniments en tota la pedrera del Millars

Vila-real analitzar脿 la situaci贸 i el risc de nous despreniments en tota la pedrera del Millars

Les pluges del 26 de setembre van portar al tancament temporal del pas per la senda i sol路licitar un informe geol貌gic especialitzat sobre l’estat de la pedrera.

El passat divendres, l鈥檃lcalde de Vila-real Jos茅 Benlloch va visitar la ruta bot脿nica, en el punt on les pluges de finals de setembre van provocar importants despreniments que van portar al seu tancament, per a con茅ixer in situ l’abast dels danys, despr茅s de l’informe geol貌gic encarregat a una empresa especialitzada que alerta de la necessitat de mantindre tancada la senda. 

Despr茅s de la visita, l’alcalde ha sol路licitat ampliar l’estudi a tot el recorregut del riu que poguera revestir riscos per comptar amb habitatges constru茂ts en la part superior de la pedrera o llocs de concurr猫ncia, com a sendes o camins. Aix铆, s’analitzar脿 l’estat de la paret del Millars des del pont de l’autopista fins al pont de Santa Quit猫ria.

Les pluges del passat 26 de setembre van provocar una allau de terres en la ruta bot脿nica que van portar, a inst脿ncies del Consorci de Bombers i el propi Consorci del Millars, a tancar temporalment el pas per la senda i sol路licitar un informe geol貌gic especialitzat sobre l’estat de la pedrera en este punt, aix铆 com possibles solucions. 

Des de llavors, els accessos a la ruta han estat tancats, des del Termet fins a Santa Quit猫ria. L’estudi geol貌gic alerta del risc i de la complexitat de l’actuaci贸 per a recuperar l’entorn, que podria afectar fins i tot alguns dels habitatges situats en la part superior de la pedrera. De fet, l’alcalde ha visitat ja este mat铆 algunes d鈥檈stes resid猫ncies per a informar els ve茂ns de la situaci贸.

“Encara que no sembla que hi haja perill per als habitatges, el que ha succe茂t en este punt de la ruta podria tornar a passar en altres punts, per la qual cosa 茅s important ampliar l’estudi sobre la situaci贸 de la paret del riu a tot el recorregut que poguera revestir algun risc per a les persones”, detalla Benlloch. 

A m茅s, la senda refor莽ar脿 les mesures de tancament en tots els seus accessos amb senyal铆stica i imatges que informen “amb tota transpar猫ncia” del motiu del tancament. “No ser脿 una situaci贸 de dos dies; els treballs de reparaci贸 de la paret del riu s贸n complexos, dif铆cils i tamb茅 molt costosos”, incideix l’alcalde, qui recorda que la intervenci贸 afecta un paratge protegit.

“L’objectiu ara 茅s, no sols reparar este punt de la ruta, sin贸 assegurar que no es produ茂squen nous despreniments d鈥檈ste tipus en altres punts de l’entorn. Es tracta d’una q眉esti贸 de seguretat, per la qual cosa fem tamb茅 una crida a la ciutadania perqu猫 respecte els senyals de prohibici贸 de pas”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.