fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real analitzarà la situació i el risc de nous despreniments en tota la pedrera del Millars

Vila-real analitzarà la situació i el risc de nous despreniments en tota la pedrera del Millars

Les pluges del 26 de setembre van portar al tancament temporal del pas per la senda i sol·licitar un informe geològic especialitzat sobre l’estat de la pedrera.

El passat divendres, l’alcalde de Vila-real José Benlloch va visitar la ruta botànica, en el punt on les pluges de finals de setembre van provocar importants despreniments que van portar al seu tancament, per a conéixer in situ l’abast dels danys, després de l’informe geològic encarregat a una empresa especialitzada que alerta de la necessitat de mantindre tancada la senda. 

Després de la visita, l’alcalde ha sol·licitat ampliar l’estudi a tot el recorregut del riu que poguera revestir riscos per comptar amb habitatges construïts en la part superior de la pedrera o llocs de concurrència, com a sendes o camins. Així, s’analitzarà l’estat de la paret del Millars des del pont de l’autopista fins al pont de Santa Quitèria.

Les pluges del passat 26 de setembre van provocar una allau de terres en la ruta botànica que van portar, a instàncies del Consorci de Bombers i el propi Consorci del Millars, a tancar temporalment el pas per la senda i sol·licitar un informe geològic especialitzat sobre l’estat de la pedrera en este punt, així com possibles solucions. 

Des de llavors, els accessos a la ruta han estat tancats, des del Termet fins a Santa Quitèria. L’estudi geològic alerta del risc i de la complexitat de l’actuació per a recuperar l’entorn, que podria afectar fins i tot alguns dels habitatges situats en la part superior de la pedrera. De fet, l’alcalde ha visitat ja este matí algunes d’estes residències per a informar els veïns de la situació.

“Encara que no sembla que hi haja perill per als habitatges, el que ha succeït en este punt de la ruta podria tornar a passar en altres punts, per la qual cosa és important ampliar l’estudi sobre la situació de la paret del riu a tot el recorregut que poguera revestir algun risc per a les persones”, detalla Benlloch. 

A més, la senda reforçarà les mesures de tancament en tots els seus accessos amb senyalística i imatges que informen “amb tota transparència” del motiu del tancament. “No serà una situació de dos dies; els treballs de reparació de la paret del riu són complexos, difícils i també molt costosos”, incideix l’alcalde, qui recorda que la intervenció afecta un paratge protegit.

“L’objectiu ara és, no sols reparar este punt de la ruta, sinó assegurar que no es produïsquen nous despreniments d’este tipus en altres punts de l’entorn. Es tracta d’una qüestió de seguretat, per la qual cosa fem també una crida a la ciutadania perquè respecte els senyals de prohibició de pas”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.