fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real convertirà un tram de ribera del riu en un parc fluvial

Vila-real convertirà un tram de ribera del riu en un parc fluvial

El projecte ‘Connexió Millars segle XXI’ triplicarà l’espai verd a l’entorn del riu i crearà un parc urbà en l’entorn de la partida Madrigal.

Vila-real projecta una actuació paisatgística i ambiental de gran importància per a posar en valor la ribera del Millars amb la creació d’un parc fluvial i un parc urbà amb el qual el municipi triplicarà l’actual superfície verda a l’entorn del riu. 

El projecte ‘Connexió Millars Vila-real segle XXI’ contempla la protecció de més de 126.000 metres quadrats d’espai verd, dividits en una zona fluvial paral·lela al Millars a l’entorn del Molí Nou i un parc urbà en la zona del Madrigal i el carrer Encarnació. Esta serà l’actuació ambiental més important de la ciutat en l’últim segle des que el febrer de 1924 nasquera l’actual paratge del Termet amb la plantació de 3.000 arbres.

Amb aquesta intervenció urbana, l’equip de govern persegueix aprofitar al màxim les oportunitats que ofereix la ribera del Millars com un espai de passeig, pràctica esportiva, esplai i contacte amb la naturalesa. El parc fluvial ocuparà una superfície de 98.262 metres quadrats, dividits en dos trams. 

‘Connexió Millars Vila-real segle XXI’ suposarà la creació d’una àrea verda a l’entorn del Millars de 126.224 metres quadrats, de manera que, la ciutat triplicarà l’actual superfície del Termet (76.917 metres quadrats).

Leave a Reply

Your email address will not be published.