Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Centenars de docents interins no cobraran la nòmina de setembre segons STEPV

Centenars de docents interins no cobraran la nòmina de setembre segons STEPV

El Sindicat de treballadors i treballadores de l’ensenyament del País Valencià exigirà solucions en la reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí convocada per a avui.

El sindicat denuncia que “com cada inici de curs, centenars de docents interins no cobraran el mes de setembre. Als problemes habituals de manca de personal i temps per a gravar les nòmines del professorat adjudicat, especialment a principis de setembre, s’ha afegit en les direccions territorials de València i Castelló l’exigència d’aportar el certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals”.

A la Direcció Territorial d’Alacant, en canvi, han acceptat l’autorització perquè l’administració accedisca a esta informació, en substitució del certificat, que necessita un temps per a tramitar.

Este requisit es va introduir en el curs 2015/16 i, tot i que la normativa efectivament exigeix el certificat el curs passat no va generar cap problema presentar l’autorització, però enguany, en canvi, a València i Castelló no és vàlid.

Demà dijous està convocada la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí, convocat a instàncies de STEPV. En la reunió el Sindicat demanarà explicacions i la quantificació per la Conselleria del personal afectat que no cobrarà el mes de setembre. El Sindicat estima que pot afectar a unes 2000 persones en el conjunt del País Valencià.

STEPV porta anys exigint al Consell la dotació de més personal en les direccions territorials d’educació i més temps per a gravar totes les altes en nòmina del personal adjudicat en juliol i durant el mes de setembre, ja que disposen de molt personal i temps per poder garantir l’alta en nòmina.

De la mateixa manera, el Sindicat exigeix mesures perquè el personal afectat puga cobrar el més prompte possible i no esperar a l’últim dia d’octubre per cobrar la nòmina de setembre, com fa habitualment l’administració.

Leave a Reply

Your email address will not be published.