fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Climent anuncia 3,5 milions d’euros per a facilitar la incorporaci贸 de mesures d’estalvi i efici猫ncia energ猫tica

Climent anuncia 3,5 milions d’euros per a facilitar la incorporaci贸 de mesures d’estalvi i efici猫ncia energ猫tica

El conseller ha explicat que “des d’avui i fins al pr貌xim 10 de mar莽, les empreses poden accedir a les ajudes de IVACE Energia per a projectes d’estalvi energ猫tic.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer莽 i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que la conselleria d’Economia Sostenible, a trav茅s de Ivace Energia, destinar脿 enguany 3,5 milions d’euros per a afavorir per a la incorporaci贸 de mesures d’estalvi i efici猫ncia energ猫tica en empreses valencianes.

El conseller ha realitzat aquest anunci en la seua visita al municipi d’脡nguera, on s’ha reunit amb els alcaldes de La Canal de Navarr茅s per a abordar principalment aspectes en mat猫ria energia, ind煤stria i pol铆tiques de formaci贸 i ocupaci贸. Els alcaldes de la comarca has traslladat al conseller la seua preocupaci贸 per la falta de pot猫ncia el猫ctrica en la zona, que impedeix un major desenvolupament i implantaci贸 d’empreses.

El conseller s’ha comprom猫s a estudiar a trav茅s de la direcci贸 general d’Energia, les possibles solucions, al mateix temps que ha proposat analitzar altres alternatives com el major 煤s d’energies renovables.

Posteriorment, Climent s’ha despla莽at a les instal路lacions de l’empresa d’alimentaci贸 Cobopa, dedicada a la fabricaci贸 de pa i brioixeria. El titular d’Economia ha aprofitat la seua visita per a animar a les empreses valencianes a invertir en efici猫ncia energ猫tica “perqu猫 redundar脿 directament en la reducci贸 dels seus costos energ猫tics i en la millora de la seua competitivitat”.

“Sabem que els costos energ猫tics representen una part molt important en l’estructura de costos de les nostres empreses i en alguns casos ocupa el segon o fins i tot primer lloc en aquesta estructura” ha afegit.

En aquest sentit ha subratllat que “la conselleria estar脿 al costat de les empreses que aposten per l’efici猫ncia energ猫tica i qualsevol mesura que supose una reducci贸 del consum energ猫tic en les seues instal路lacions o processos productius comptar脿 amb el respatler econ貌mic del IVACE Energia”.

Es poden sol路licitar ajudes per a l’efici猫ncia energ猫tica des d’avui
El termini per a acollir-se a les ajudes econ貌miques del IVACE Energia comen莽a avui 28 de gener i es perllongar脿 fins al pr貌xim 10 de mar莽. El pressupost ascendeix a 3,5 milions d’euros, dels quals la major part, un total de 2,15 milions d’euros, ser脿 per a recolzar projectes d’estalvi energ猫tic en la ind煤stria.

Aix铆 doncs, se subvencionaran aquelles inversions empresarials que comporten un estalvi d’energia en la ind煤stria. Es recolzar脿 aix铆 mateix la substituci贸 d’equips i instal路lacions consumidores d’energia per unes altres que utilitzen tecnologies d’alta efici猫ncia o la millor tecnologia disponible, la implantaci贸 de sistemes de mesura de consums i control.

Igualment, se subvencionaran els projectes de millora del rendiment dels equips existents mitjan莽ant la instal路laci贸 de variadors de freq眉猫ncia en motors o la incorporaci贸 de motors d’alta efici猫ncia energ猫tica en equips. A m茅s, per primera vegada s’ha obert una l铆nia per a afavorir la implantaci贸 de sistemes de gesti贸 energ猫tica, que contempla ajudes per a la realitzaci贸 d’auditories energ猫tiques, la implantaci贸 de sistemes de monitoratge i control i de certificaci贸 del proc茅s en la norma ISO 50001. Aquesta 煤ltima l铆nia compta amb un pressupost de 350.000 euros.

Tamb茅 comptaran amb suport econ貌mic les iniciatives per a reduir el consum d’energia de les instal路lacions t猫rmiques: aigua calenta sanit脿ria, calefacci贸 i refrigeraci贸. Aix铆 mateix, es recolzar脿 la substituci贸 de calderes, la instal路laci贸 de sistemes centralitzats de calefacci贸 i refrigeraci贸, la substituci贸 de llumin脿ries per altres de major rendiment, la incorporaci贸 de sistemes per al control d’enc猫s i regulaci贸 i la il路luminaci贸 d’alta efici猫ncia en r猫tols, cartells o aparadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.