fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Climent: “Recuperarem el servei estadístic de la Comunitat perquè siga un instrument de rigor i transparència per a la ciutadania”

Climent: “Recuperarem el servei estadístic de la Comunitat perquè siga un instrument de rigor i transparència per a la ciutadania”

El conseller ha presidit la reunió del Consell Valencià d’Estadística que compta amb la participació de la Generalitat, universitats, organitzacions empresarials, sindicats, cambres de comerç, administracions locals, cooperatives i organitzacions de consumidors.

 El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que des de la Conselleria “anem a recuperar el servei estadístic de la Comunitat Valenciana”.

Per a Climent, “qualsevol societat avançada ha de ser molt transparent i el que pretenem en aquest nou govern és treballar les dades estadístiques amb rigor, transparència i democràcia perquè siguen un instrument al servei de la societat i del benestar del nostres ciutadans”.

Aquesta aposta per la transparència va en la línia d’un dels compromisos acordats al Pacte del Botànic i que fa referència a l’aposta per unes institucions inclusives i transparents i que estiguen al servei del ciutadans.

Climent ha fet aquestes declaracions en la reunió del Consell Valencià d’Estadística que ha comptat amb la representació de la Generalitat, universitats, organitzacions empresarials, sindicats, cambres de comerç, administracions locals, cooperatives i organitzacions de consumidors de la Comunitat Valenciana i que s’ha reunit aquest matí després d’anys paralitzat.

En la seua intervenció ha recordat que la Conselleria d’Economia Sostenible està treballant per rellançar els organismes d’estadística de la Comunitat Valenciana i recuperar l’òrgan directiu estadístic per a prestar un millor servei a la societat. Precisament una d’aquestes accions pasa per la reactivació del Consell Valencià d’Estadística amb l’objectiu final d’aprovar l’Avantprojecte del Pla Valencià d’Estadística 2017-2020.

El conseller ha explicat la importància de l’estadística “ja que és fonamental posar a l’abast de tota la ciutadania i de qualsevol projecte que puguem engegar des de la Generalitat unes dades clares i oficials que ens ajuden en el diagnòstic i a treballar els projectes de la millor manera posible”.

“La estadística – ha continuat- és un element indispensable dins d’una societat democràtica que a més a més ens ajuda a proporcionar al govern, a l’economia i al públic dades de la situació econòmica, demogràfica, social i ambiental”.

Per això, ha insistit que és bàsic “que els òrgans de govern i tota la societat tinguen informació completa i objectiva que siga reflexe fidel de la realitat existent, fonamental per a programar l’activitat pública al millor servei de la ciutadania”.

Consell Valencià Estadística

El Consell Valencià d’Estadística és l’òrgan consultiu i de participació social de productors i usuaris d’estadístiques d’interés de la Generalitat, regulades per la Llei d’Estadística de la Comunitat Valenciana.

El seu objectiu és aconseguir una millor adequació entre les necessitats d’informació d’institucions, ciutadans i empreses i la producció d’estadístiques oficials en un marc de racionalització del gasto i harmonització metodològica, sobre la base de les millors pràctiques en la matèria.

Entre les funcions que corresponen al Consell Valencià d’Estadística destaca informar l’Avantprojecte del Pla Valencià d’Estadística i els Programes Anuals d’activitats estadístiques per al seu desenrotllament, canalitzar les relacions entre òrgans estadístics, informadors i usuaris i realitzar recomanacions per a la seua millora permanent orientada a la racionalització dels processos d’elaboració i difusió d’informació estadística i vetlar per l’estricte compliment dels principis que regixen l’activitat estadística pública valenciana en el seu àmbit d’actuació.

També emet informe en el procediment d’elaboració de projectes de disposicions de caràcter general que regulen l’activitat estadística de la Comunitat Valenciana o informar sobre qualsevol altra qüestió en matèria estadística que li siga formulada pel Consell, la Comissió Interdepartamental d’Estadística o la conselleria competent en matèria d’estadística d’interés de la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.