fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Compromís li recorda a Rita Barberà que, si no dimiteix abans, tindrà una cita per rendir comptes davant les Corts.

Compromís li recorda a Rita Barberà que, si no dimiteix abans, tindrà una cita per rendir comptes davant les Corts.

Mònica Àlvaro recorda que fa tres mesos va tramitar una petició de compareixença davant les Corts de tots els senadors territorials, inclosa Barberà, tot i que encara no s’ha fixat data.

La síndica adjunta de Compromís subratlla que “Barberá ha de donar explicacions davant les Corts sobre un escàndol que avergonyeix tots els valencians i valencianes”.

Si abans Rajoy no la cessa o ella no deixa el càrrec de senadora voluntàriament en veure’s envoltada i acorralada per tants casos de suposada corrupció, Rita Barberá haurà de donar explicacions davant les Corts Valencianes de tota aquesta suposada trama que té com a epicentre l’Ajuntament de València i que es va gestar durant la seva alcaldia i durant el període en què Barberá va ser diputada autonòmica”. Així ho ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, després que s’haja conegut aquest dilluns que el jutge del cas Taula ha citat a declarar com a imputats a tots els regidors, exregidors, assessors i personal laboral del PP que han declarat ja davant la Guàrdia Civil per un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

Àlvaro ha recordat que fa tres mesos, a l’octubre de 2015, ella mateixa i el diputat de Compromís Jordi Juan, van tramitar una petició de compareixença dels senadors territorials designats per les Corts. La síndica adjunta de Compromís ha recordat que aquesta compareixença encara no té data, però, “creiem més necessari que mai que Rita Barberá done explicacions davant la màxima cambra de representants dels valencians i valencianes”, afegeix Àlvaro.
“Aquella petició, que implicava els senadors de tots els grups, pretenia que rendiren compte del treball exercit des de la designació fins a l’actualitat pels senadors de tots els grups -Barberá, Fabra, Lerma, Mulet, Gresol i Lima-. No obstant això, davant la gravetat dels suposats casos de corrupció larvats a l’Ajuntament de València, creiem que a la ciutadania li interessarà molt més que Barberá explique davant les Corts què sap i com es va forjar aquest entramat tan tèrbol”.

“És més que probable que el jutjat que investiga aquesta trama del PP sol·licite al Tribunal Suprem permís per iniciar diligències contra l’exalcaldessa de València i actual senadora, Rita Barberá. Si fos així i el PP no tinguera la valentia d’expulsar una de les seues cofundadores, ha de saber que li espera una cita a les Corts en la qual des de Compromís tractarem que la senadora i exalcaldessa done comptes de la trama gestada durant el seu govern a la capital del Túria”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.