fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Declaracions de M贸nica Oltra davant el desprestigi de la Comunitat

Declaracions de M贸nica Oltra davant el desprestigi de la Comunitat

Oltra: “El Consell est脿 sorpr猫s, avergonyit i indignat igual que el conjunt de la societat”

La vicepresidenta del Consell, M贸nica Oltra, ha afirmat durant la roda de premsa posterior al Ple del Consell, que el Govern valenci脿 “est脿 treballant per a canviar la imatge actual de la Comunitat Valenciana i combatre la taca que suposa la identificaci贸 del nostre territori amb la corrupci贸”.

Oltra ha manifestat que des del Consell “estem sorpresos, avergonyits i indignats, igual que el conjunt de la societat, per tot l’esdevingut en aquests dies. Per a莽貌, tenim com a missi贸 traslladar a l’opini贸 p煤blica que la Comunitat Valenciana no 茅s sin貌nim de corrupci贸, sin贸 d’uns valors que ens identifiquen com una comunitat diversa, oberta i hospital脿ria”.
[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”Estem treballant per a canviar la imatge de la Comunitat Valenciana i recuperar l’orgull de ser valenci脿 i ho fem tots els dies millorant la vida de milions de persones”[/pullquote]
En aquest sentit, ha apuntat que el Govern sorgit del Pacte del Bot脿nic “est脿 treballant per a desvincular la mala imatge que existeix de la Comunitat Valenciana en la resta d’Espanya i fins i tot a nivell internacional, ja que a qui realment est脿 lligada 茅s a un partit pol铆tic concret, que el que ha fet 茅s instal路lar la corrupci贸 en totes les institucions que ha governat, la qual cosa ha portat al fet que aquesta s’haja exportat com una dels nostres senyals d’identitat”.

Enfront d’a莽貌, segons ha indicat M贸nica Oltra “l’objectiu del Consell 茅s recuperar l’orgull de ser valenci脿 i ho fem tots els dies millorant la vida de milions de persones, un Govern que t茅 la transpar猫ncia com a senyal d’identitat, que est脿 dignificant el sector p煤blic, que est脿 canviant el model productiu i substituint l’especulaci贸 per una reordenaci贸 del territori que est脿 al servei de les persones i no de les 脿nsies d’especulaci贸”.

En concret, la vicepresidenta s’ha referit a algunes de les mesures impulsades en els 煤ltims mesos en aquesta l铆nia, com 茅s l’engegada del Portal de la Transpar猫ncia, presentat aquesta mateixa setmana, “una eina amb la qual estem apostant per la transpar猫ncia com una dels senyals d’identitat del Govern del Pacte del Bot脿nic. De fet -ha puntualitzat- som l’煤nica autonomia a Espanya que t茅 una acord signat amb Transpar猫ncia Internacional”

Aix铆 mateix, ha afirmat que el Consell tamb茅 est脿 ajudant a canviar aquesta imatge amb accions com la posada al dia en el mes de gener els pagaments a les persones amb depend猫ncia, mentre que davant cobraven amb tres mesos de retard, la compensaci贸 del pagament farmac猫utic que va imposar el Govern central o l’engegada de la iniciativa Xarxallibres “ajudant amb els diners p煤blics a les persones, especialment les m茅s vulnerables”.

Nou model de gesti贸 de les resid猫ncies
D’altra banda, Oltra ha valorat positivament la sentencia Tribunal Superior de Justifica “que acaba amb el model de repartiment de resid猫ncies de l’anterior Consell i que ens d贸na la ra贸 als quals afirm脿vem que es tractava d’un sistema pensat per a beneficiar als interessos de determinades empreses i no dels usuaris”.

En aquest sentit, ha indicat que el Departament d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives “est脿 treballant ja en el disseny d’un nou model, que es podr脿 aplicar als 2,/3 de les resid猫ncies sobre les quals es va ampliar de forma interessada l’acord inicial”.

Per a a莽貌, s’est脿 estudiant la f贸rmula que s’utilitzar脿 “per a traure a concurs en lliure concurr猫ncia, en igualtat d’oportunitats i sense perjudici per a cap empresa del sector, la gesti贸 de de aquestes resid猫ncies, tenint en compte que el que no poden pagar les conseq眉猫ncies d’aquesta situaci贸 s贸n les persones majors usu脿ries d’aquests serveis”.

Aix铆 mateix, ha informat que tamb茅 s’est脿 treballant en la preparaci贸 d’una nova normativa que garantisca que cap empresa puga tenir una quota d’adjudicacions tal que arribe a ser sist茅mica.

“Hem de garantir que les empreses tenen les mateixes oportunitats sense oblidar que en tot moment el ben jur铆dic a protegir s贸n les persones, i no els inter猫s empresarials”. Per a莽貌, ha recordat que “qui t茅 el control sobre el sector ha de ser la Generaltiat, que 茅s la que defensa l’inter猫s general de les persones”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.