Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Declaracions de Mónica Oltra davant el desprestigi de la Comunitat

Declaracions de Mónica Oltra davant el desprestigi de la Comunitat

Oltra: “El Consell està sorprès, avergonyit i indignat igual que el conjunt de la societat”

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat durant la roda de premsa posterior al Ple del Consell, que el Govern valencià “està treballant per a canviar la imatge actual de la Comunitat Valenciana i combatre la taca que suposa la identificació del nostre territori amb la corrupció”.

Oltra ha manifestat que des del Consell “estem sorpresos, avergonyits i indignats, igual que el conjunt de la societat, per tot l’esdevingut en aquests dies. Per açò, tenim com a missió traslladar a l’opinió pública que la Comunitat Valenciana no és sinònim de corrupció, sinó d’uns valors que ens identifiquen com una comunitat diversa, oberta i hospitalària”.
[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”Estem treballant per a canviar la imatge de la Comunitat Valenciana i recuperar l’orgull de ser valencià i ho fem tots els dies millorant la vida de milions de persones”[/pullquote]
En aquest sentit, ha apuntat que el Govern sorgit del Pacte del Botànic “està treballant per a desvincular la mala imatge que existeix de la Comunitat Valenciana en la resta d’Espanya i fins i tot a nivell internacional, ja que a qui realment està lligada és a un partit polític concret, que el que ha fet és instal·lar la corrupció en totes les institucions que ha governat, la qual cosa ha portat al fet que aquesta s’haja exportat com una dels nostres senyals d’identitat”.

Enfront d’açò, segons ha indicat Mónica Oltra “l’objectiu del Consell és recuperar l’orgull de ser valencià i ho fem tots els dies millorant la vida de milions de persones, un Govern que té la transparència com a senyal d’identitat, que està dignificant el sector públic, que està canviant el model productiu i substituint l’especulació per una reordenació del territori que està al servei de les persones i no de les ànsies d’especulació”.

En concret, la vicepresidenta s’ha referit a algunes de les mesures impulsades en els últims mesos en aquesta línia, com és l’engegada del Portal de la Transparència, presentat aquesta mateixa setmana, “una eina amb la qual estem apostant per la transparència com una dels senyals d’identitat del Govern del Pacte del Botànic. De fet -ha puntualitzat- som l’única autonomia a Espanya que té una acord signat amb Transparència Internacional”

Així mateix, ha afirmat que el Consell també està ajudant a canviar aquesta imatge amb accions com la posada al dia en el mes de gener els pagaments a les persones amb dependència, mentre que davant cobraven amb tres mesos de retard, la compensació del pagament farmacèutic que va imposar el Govern central o l’engegada de la iniciativa Xarxallibres “ajudant amb els diners públics a les persones, especialment les més vulnerables”.

Nou model de gestió de les residències
D’altra banda, Oltra ha valorat positivament la sentencia Tribunal Superior de Justifica “que acaba amb el model de repartiment de residències de l’anterior Consell i que ens dóna la raó als quals afirmàvem que es tractava d’un sistema pensat per a beneficiar als interessos de determinades empreses i no dels usuaris”.

En aquest sentit, ha indicat que el Departament d’Igualtat i Polítiques Inclusives “està treballant ja en el disseny d’un nou model, que es podrà aplicar als 2,/3 de les residències sobre les quals es va ampliar de forma interessada l’acord inicial”.

Per a açò, s’està estudiant la fórmula que s’utilitzarà “per a traure a concurs en lliure concurrència, en igualtat d’oportunitats i sense perjudici per a cap empresa del sector, la gestió de de aquestes residències, tenint en compte que el que no poden pagar les conseqüències d’aquesta situació són les persones majors usuàries d’aquests serveis”.

Així mateix, ha informat que també s’està treballant en la preparació d’una nova normativa que garantisca que cap empresa puga tenir una quota d’adjudicacions tal que arribe a ser sistémica.

“Hem de garantir que les empreses tenen les mateixes oportunitats sense oblidar que en tot moment el ben jurídic a protegir són les persones, i no els interès empresarials”. Per açò, ha recordat que “qui té el control sobre el sector ha de ser la Generaltiat, que és la que defensa l’interès general de les persones”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.