fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El 45% de la joventut valenciana, en situaci贸 de pobresa

El 45% de la joventut valenciana, en situaci贸 de pobresa

8 de cada 10 joves viuen amb els seus pares. Segons reflecteixen les dades d’un estudi de l’Observatori d’Emancipaci贸 Juvenil presentat pel Consell de la Joventut valenci脿

El 45 per cent de la joventut valenciana est脿 en situaci贸 de pobresa, segons un estudi de l’Observatori d’Emancipaci贸 Juvenil presentat per part del Consell de la Joventut valenci脿, que posa de relleu la “precarietat, temporalitat i situaci贸 d’empobriment” de la poblaci贸 jove, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

La presentaci贸 es va dur a terme dins del cicle promogut per l’Institut Valenci脿 de la Joventut en La Nau, sota el t铆tol ‘Generaci贸 Jove’. Segons el CJCV, l’estudi 茅s “referent en el seu camp, ja que a nivell estatal no hi ha cap altra instituci贸 ni organisme que analitze la situaci贸 de la joventut pel que fa a l’acc茅s al treball de qualitat o a l’habitatge en condicions dignes”.

L’informe, que es publica trimestralment, posa en relleu les “dades catastr貌fiques” en termes d’ocupaci贸 i emancipaci贸 de les persones joves. D’acord amb aquestes dades, 煤nicament dues de cada 10 persones joves estan emancipades, una dada que t茅 darrere diverses causes com, per exemple, que “la precarietat i la temporalitat siguen dues notes caracter铆stiques del mercat de treball quant a la joventut”.

Aix铆, el 53,6% dels joves assalariats tenen contractes temporals i el 53,1% desenvolupen treballs que requereixen una menor qualificaci贸 que la que tenen, segons va explicar David Latorre, del CJCV, que va exposar els resultats de l’informe.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.