fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Consell demanar脿 al Ministeri una reducci贸 superior al 30% de l’IRPF per als agricultors pel descens de rendiments en 2015

El Consell demanar脿 al Ministeri una reducci贸 superior al 30% de l’IRPF per als agricultors pel descens de rendiments en 2015

El secretari auton貌mic d’Agricultura assenyala que les altes temperatures i la sequera van afectar a la productivitat dels cultius en tota la Comunitat Valenciana.

El secretari auton貌mic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodr铆guez Mulero, ha afirmat que la Conselleria demanar脿 al ministeri d’Agricultura, Alimentaci贸 i Medi ambient una reducci贸 superior al 30% dels m貌duls de l’IRPF per als agricultors que han vist descendir els seus rendiments en 2015 com a conseq眉猫ncia de fen貌mens meteorol貌gics adversos.

Durant una reuni贸 mantinguda amb els representants del sector agrari de la Comunitat Valenciana (AVA, La Va unir, ASAJA, COAG, UPA, FEPAC i Cooperatives Agrolimentarias), a els qui ha presentat l’Informe de Descensos Extraordinaris de Rendiments de les Activitats Agr铆coles i Ramaderes durant 2015 realitzat pel Servei d’Estudis de la Conselleria, Rodr铆guez Mulero ha explicat que l’any passat la sequera i les altes temperatures han afectat la productivitat en nombrosos cultius, entre els quals destaquen els c铆trics per la seua extensi贸 i pes econ貌mic, de tota la Comunitat Valenciana.

El secretari auton貌mic ha indicat que enviar脿 aquest informe al Ministeri i que se sol路licitar脿 una rebaixa fiscal proporcional al descens de rendiments experimentat en les explotacions. Ha afegit que el Govern ha d’atendre-la perqu猫 ser脿 una proposta conjunta amb el sector, molt fonamentada en dades oficials. L’informe arreplega unes afeccions superiors al 20% i al 30%, en funci贸 del cultiu, del terme municipal i del fenomen meteorol貌gic concurrent.

Durant la reuni贸 s’ha fet un rep脿s a l’Informe, que arreplega amb gran precisi贸 i detall el grau d’incid猫ncia de les inclem猫ncies meteorol貌giques patides a la Comunitat Valenciana i la seua repercussi贸 en les explotacions durant 2015. Al gener, les gelades van provocar danys en la carxofa de Castell贸 i el vent i la rosada van afectar a la ceba a Val猫ncia. A m茅s, les fortes ratxes de vent registrades a Val猫ncia van malmetre part del cultiu de la carxofa聽a Val猫ncia, aix铆 com la producci贸 de c铆trics.

Al febrer, les gelades van afectar als c铆trics en tota la Comunitat, la carxofa, faves verdes, cre茂lla i alvocat i nespra a Alacant, l’alvocat, albercoc, pruna, pr茅ssec, ametla i carxofa a Val猫ncia. Al mar莽, les gelades van afectar a l’ametler de Castell贸.

Per contra, al maig les altes temperatures van incidir de manera generalitzada en la collita d’agres de la fruita que estava en l’arbre i en la floraci贸 i quallat de la pr貌xima collita.

De juny a setembre es van produir episodis localitzats de calamarsa que van afectar a la producci贸 de nombroses hortalisses, aix铆 com a fruiteres no c铆trics i c铆trics, olivera i vinyer. En el mes de juny va ser destacable la calor generalitzada.

A l’octubre, les pluges van provocar danys en el magraner a Alacant. Al novembre i desembre, les altes temperatures i l’abs猫ncia de precipitacions van incrementar el consum d’aigua de reg pel que fa als valors normals a Alacant i Val猫ncia. En termes econ貌mics s’estima una p猫rdua en aquest trimestre per aquest motiu de 6,36 milions d’euros.

Metodologia de l’Informe

Per a calcular amb major exactitud el descens dels rendiments de 2015 s’han comparat amb els de el trienni precedent (2012-2014) i s’han seleccionat aquelles zones i cultius amb reduccions iguals o superiors al 20%.

El secretari auton貌mic d’Agricultura i Desenvolupament Rural ha anunciat que, d’acord amb el sector, a partir del pr貌xim any es va a sistematitzar el model de recollida i gesti贸 de dades per a facilitar la seua an脿lisi, a causa que fins ara no ho estava i les dades obtingudes no reflectien amb exactitud la situaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.