fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Partit Popular es desf脿: vol un congr猫s i canviar el nom.

El Partit Popular es desf脿: vol un congr猫s i canviar el nom.

La corrupci贸 ha obligat a demanar un congr茅s per a comen莽ar de nou.

La direcci贸聽del PPCV considera “urgent” convocar un congr茅s extraordinari per a impulsar un nou partit que trenque amb el passat amb la finalitat de tenir uns estatuts propis que li atorguen m茅s autonomia i aix铆 poder conquistar de nou el centre dreta, segons fonts del partit.

Aquesta iniciativa, que no ha sigut traslladada encara a Gen贸va, compta amb el respatler dels dirigents provincials de la formaci贸 i suposaria canviar el nom del partit per a marcar la difer猫ncia, “tallar d’arrel” la situaci贸 actual i adaptar-se als nous temps que exigeixen els ciutadans a la pol铆tica.

La direcci贸, que es mostra segura que el PP recolzar脿 la iniciativa, -no li queda una altra perqu猫 es necessiten m煤tuament, asseguren les mateixes fonts- ja ha assegurat que en cas contrari deixar脿 pas a altres afiliats ja que no estan disposats a seguir donant la cara en aquesta situaci贸.

El congr茅s hauria de convocar-se al m茅s prompte possible encara que la pol铆tica nacional marcada per abs猫ncia d’una Govern despr茅s de les 煤ltimes eleccions no facilita el cam铆. No obstant a莽貌 es barregen dates perqu猫 no s’allargue la situaci贸 i apunten que la cita hauria de celebrar-se dins d’uns tres mesos.

El partit, que en l’actualitat es regeix pels estatuts nacionals, necessita una major flexibilitat en alguns aspectes com la celebraci贸 de prim脿ries per a triar als candidats i un marc que permeta defensar els interessos de la Comunitat amb m茅s autonomia.

Aix铆 mateix creuen necessari abandonar l’estructura ‘vertical’ existent per a actuar amb major independ猫ncia i aposten per llistes obertes aix铆 com insisteixen en la limitacions de mandats perqu猫 hi haja renovaci贸.

Aquesta proposta, que ja s’havia barrejat despr茅s de les 煤ltimes eleccions a causa del canvi que s’est脿 produint en la pol铆tica i en la percepci贸 que tenen els ciutadans, cobra ara un major impuls despr茅s dels 煤ltims casos lligats a la corrupci贸 com la ‘operaci贸 Taula’ derivada del cas Imelsa en la qual implica a uns 50 regidors i assessors de l’Ajuntament de Val猫ncia en una recerca que apunta al blanqueig de diners.

Mesures contundents
Els ‘populars’ manifeste聽que han pres mesures contundents des del primer moment i asseguren que ho seguiran fent per貌 insisteixen que ho faran amb cautela ja que hi ha secret de sumari i desconeixen la dimensi贸 de la recerca i la implicaci贸 dels assessors i regidors afectats.

En principi esperaran a con猫ixer a decisi贸 del jutge despr茅s prendre declaraci贸 als investigats i, si es mant茅 la imputaci贸, prendran mesures encara que de moment es decanten per esperar al fet que declaren tots per a actuar.

Per a la direcci贸聽el secret de sumari i la suma de casos relacionats amb la corrupci贸 que afecten al PP converteixen la situaci贸 en “diab貌lica” i dificulten les decisions a prendre per貌 s’aniran duent a terme a mesura que avance la recerca i, en el cas de l’ajuntament de Val猫ncia, si 茅s necessari expulsar del partit a tots els afectats es far脿, subratllen.

Asseguren que han estat en continu contacte amb ‘G猫nova’ que ha donat el vistiplau a totes les mesures que han anat prenent com l’expulsi贸 del partit dels primers detinguts de l’operaci贸 malgrat que aquestes van a suposar “moltes ll脿grimes” per a alguns.

Sobre la situaci贸 de Rita Barber谩, amb la qual alguns membres de la direcci贸聽han contactat aquests 煤ltims dies, coincideixen en la necessitat que isca a donar explicacions i alguns es mostren partidaris que deixe l’acta de senadora per a descarregar la pressi贸 existent tant en el partit com a nivell personal sobre ella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.