Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Partit Popular es desfà: vol un congrès i canviar el nom.

El Partit Popular es desfà: vol un congrès i canviar el nom.

La corrupció ha obligat a demanar un congrés per a començar de nou.

La direcció del PPCV considera “urgent” convocar un congrés extraordinari per a impulsar un nou partit que trenque amb el passat amb la finalitat de tenir uns estatuts propis que li atorguen més autonomia i així poder conquistar de nou el centre dreta, segons fonts del partit.

Aquesta iniciativa, que no ha sigut traslladada encara a Genóva, compta amb el respatler dels dirigents provincials de la formació i suposaria canviar el nom del partit per a marcar la diferència, “tallar d’arrel” la situació actual i adaptar-se als nous temps que exigeixen els ciutadans a la política.

La direcció, que es mostra segura que el PP recolzarà la iniciativa, -no li queda una altra perquè es necessiten mútuament, asseguren les mateixes fonts- ja ha assegurat que en cas contrari deixarà pas a altres afiliats ja que no estan disposats a seguir donant la cara en aquesta situació.

El congrés hauria de convocar-se al més prompte possible encara que la política nacional marcada per absència d’una Govern després de les últimes eleccions no facilita el camí. No obstant açò es barregen dates perquè no s’allargue la situació i apunten que la cita hauria de celebrar-se dins d’uns tres mesos.

El partit, que en l’actualitat es regeix pels estatuts nacionals, necessita una major flexibilitat en alguns aspectes com la celebració de primàries per a triar als candidats i un marc que permeta defensar els interessos de la Comunitat amb més autonomia.

Així mateix creuen necessari abandonar l’estructura ‘vertical’ existent per a actuar amb major independència i aposten per llistes obertes així com insisteixen en la limitacions de mandats perquè hi haja renovació.

Aquesta proposta, que ja s’havia barrejat després de les últimes eleccions a causa del canvi que s’està produint en la política i en la percepció que tenen els ciutadans, cobra ara un major impuls després dels últims casos lligats a la corrupció com la ‘operació Taula’ derivada del cas Imelsa en la qual implica a uns 50 regidors i assessors de l’Ajuntament de València en una recerca que apunta al blanqueig de diners.

Mesures contundents
Els ‘populars’ manifeste que han pres mesures contundents des del primer moment i asseguren que ho seguiran fent però insisteixen que ho faran amb cautela ja que hi ha secret de sumari i desconeixen la dimensió de la recerca i la implicació dels assessors i regidors afectats.

En principi esperaran a conèixer a decisió del jutge després prendre declaració als investigats i, si es manté la imputació, prendran mesures encara que de moment es decanten per esperar al fet que declaren tots per a actuar.

Per a la direcció el secret de sumari i la suma de casos relacionats amb la corrupció que afecten al PP converteixen la situació en “diabòlica” i dificulten les decisions a prendre però s’aniran duent a terme a mesura que avance la recerca i, en el cas de l’ajuntament de València, si és necessari expulsar del partit a tots els afectats es farà, subratllen.

Asseguren que han estat en continu contacte amb ‘Gènova’ que ha donat el vistiplau a totes les mesures que han anat prenent com l’expulsió del partit dels primers detinguts de l’operació malgrat que aquestes van a suposar “moltes llàgrimes” per a alguns.

Sobre la situació de Rita Barberá, amb la qual alguns membres de la direcció han contactat aquests últims dies, coincideixen en la necessitat que isca a donar explicacions i alguns es mostren partidaris que deixe l’acta de senadora per a descarregar la pressió existent tant en el partit com a nivell personal sobre ella.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.