fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els funcionaris de la Generalitat podran treballar des de casa en un mes

Els funcionaris de la Generalitat podran treballar des de casa en un mes

El Consell tanca amb els sindicats el projecte de decret que regular谩 el teletreball per al personal de l’Administraci贸 General.

En el nord d’Europa 茅s una pr脿ctica absolutament normalitzada i els experts diuen que genera major felicitat en els treballadors que ja es beneficien d’aquest m猫tode. El teletreball est脿 a menys d’un mes de ser una realitat per als funcionaris de l’Administraci贸 General de la Generalitat. Exactament el temps que tarde l’Advocacia i el Consell Jur铆dic Consultiu (CJC) a donar llum verda al projecte de decret pel qual es comen莽ar脿 a regular la prestaci贸 de serveis en r猫gim de teletreball per als funcionaris. La Conselleria de Just铆cia, de la qual dep猫n funci贸 p煤blica, i els principals sindicats, ja han tancat un acord perqu猫 el personal administratiu puga exercir la feina de casa des d’un ordinador de casa. De la mesura, que entrar脿 en vigor l’endem脿 de la seua publicaci贸 en el Diari Oficial de la Comunitat (DOCV) es podran beneficiar tots els empleats p煤blics excepte els quals treballen en finestretes d’atenci贸 al p煤blic, directius, coordinadors i supervisors, aix铆 com eventuals o c脿rrecs de lliure designaci贸.

El teletreball permetr脿 als empleats p煤blics poder exercir la feina de casa di脿ries des d’un ordinador del seu domicili en el qual, pr猫viament, un t猫cnic de l’Administraci贸 haur脿 instal路lat els programes necessaris, aix铆 com els filtres de protecci贸 de dades que requerisquen les seues tasques. El control del treball es realitzar脿 atenent al compliment d’objectius o a la consecuci贸 de resultats. Per貌, el treballador no podr脿 teletreballar聽des del seu domicili tota la jornada setmanal, sin贸 que passar脿 tres dies en la seua casa i la resta d’acord a la jornada i horaris habituals, en el lloc de treball habitual del seu c脿rrec. A m茅s, la jornada telem脿tica no es podr脿 fraccionar.

Per a acollir-se al nou pla d’ocupaci贸 des de la llar, els funcionaris interessats hauran de presentar una sol路licitud davant l’貌rgan proposant聽de cada conselleria. Les sotssecretaries analitzaran llavors les peticions i la direcci贸 general competent de cada mat猫ria de funci贸 p煤blica dictar脿 la resoluci贸. A m茅s, una vegada adjudicades les places, una comissi贸 de control i seguiment avaluar脿 el correcte funcionament del sistema.

Qui pot teletreballar?

En principi qualsevol funcionari de l’Administraci贸 General el lloc de la qual siga compatible amb el teletreball, per貌 es tindran especialment en compte condiciones com la jornada i l’horari del lloc del que 茅s titular. A l’hora de baremar entre els sol路licitants, la dist脿ncia en quil貌metres des del domicili habitual fins a l’edifici on exerceix les seues funcions o, casos de diversitat funcional tindran m茅s punts. Els qui visquen a m茅s de 50 quil貌metres del lloc de treball o presenten una disfunci贸 f铆sica o de mobilitat de m茅s d’un 75% tindran prefer猫ncia. Tamb茅 tenir al seu c脿rrec menors o persones amb necessitats especials sumen punts per a poder teletreballar. L’antiguitat entre 10 i m茅s de 15 anys tamb茅 suma punts, i les malalties cr貌niques, tamb茅.

El decret assegura que 芦l’Administraci贸 P煤blica no pot ser ali茅聽al canvi cultural i ha d’apostar per reorganitzar els seus processos i introduir les noves tecnologies en les tasques habituals dels llocs de treball禄. I, el teletreball es troba dins d’aqueix necessari canvi, ja que 芦suposa una forma de treballar amb informaci贸 sense dependre d’un espai concret i amb respecte a l’adaptabilitat禄.

Segons detalla el text legislatiu, 芦aquesta forma d’organitzaci贸 pot suposar importants beneficis tant per a l’organitzaci贸 com per al personal afectat, ja que ajuda a gestionar millor el temps i millora la qualitat de l’afectat禄 per a conciliar i flexibilitzar la seua vida.

Leave a Reply

Your email address will not be published.