fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Es dissol el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) en la nostra comunitat

Es dissol el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) en la nostra comunitat

Aquest matí els SEPC establits en les universitats de Castelló (UJI), València (UV) i Alacant (UA) han anunciat la fi de la seua activitat.

A continuació adjuntem el comunicat emès:

Després d’uns mesos de debats, trobades i reflexions les estudiants organitzades als nuclis del País Valencià del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, volem manifestar que:
  1. Malauradament, i després de 10 anys de trajectòria del Sindicat al nostre país, ens veiem obligades a abandonar aquest projecte. Han estat 10 anys de treball, reivindicació i lluita a les aules i als carrers. En aquests 10 anys han estat centenars les persones que, han treballat per construir un espai transformador als centres d’educació secundària i superior; per socialitzar un projecte feminista i de classe des d’una òptica arrelada a la nostra realitat nacional; per construir pensament crític i sembrar de somnis i esperança el futur del poble treballador. Hui, lamentem comunicar de manera oficial que aquest projecte desapareix del País Valencià.
  2. Les dinàmiques i les tensions existents al sí del Sindicat durant els últims anys, exaltades aquests últims mesos, han portat al conjunt de la militància de tots els nuclis del País Valencià a prendre aquesta difícil decisió. No és el que desitjàvem ni el que esperàvem després de dedicar tants esforços a consolidar aquesta ferramenta feminista, socialista i independentista als Països Catalans. Malgrat ens haguem vist abocades a prendre aquesta difícil decisió, nosaltres seguirem treballant a les aules i als carrers per construir un ensenyament públic, feminista, popular, de qualitat i en català.
  3. La decisió de dissoldre la totalitat dels nuclis del SEPC al País Valencià – feta pública hui mitjançant aquest comunicat- ha estat presa prèviament amb el conjunt de la militància del País Valencià. En conseqüència, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans deixa de tindre representació al País Valencià.
  4. La desintegració del projecte del SEPC al País Valencià no implica la desaparició del projecte polític que hem compartit durant aquests anys. Les militants manifestem la nostra convicció en la lluita per un ensenyament del poble i per al poble. És per això que ens trobareu a assemblees, plataformes i projectes: la lluita continua!
Per un ensenyament públic, feminista, popular, de qualitat i en català.
Per la llibertat social, nacional i de gènere. SEPC UJI, SEPC UA, SEPC València.

Leave a Reply

Your email address will not be published.