fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Oltra: “Tots els càrrecs públics valencians hem de donar visibilitat a la reivindicació d’un nou sistema de finançament autonòmic que siga just”

Destaca la necessitat d’un finançament territorial constitucional, equilibrada i que garantisca el desenvolupament de polítiques que contribuïsquen a millorar al vida de les persones”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha destacat aquest matí la necessitat que “tots els càrrecs públics valencians treballem junts per a donar visibilitat a la necessitat d’un nou sistema de finançament autonòmic que siga constitucional, equilibrat i que assegure el desenvolupament de polítiques que ajuden a millorar la vida de les persones”.

Oltra s’ha referit durant la roda de premsa posterior al Ple del Consell a la reunió que se celebrarà dimarts que ve, en la qual participaran els representants de la Comunitat Valenciana de tots els grups polítics amb presència en el Congrés i en el Senat.

En aquesta trobada s’analitzarà i consensuarà com donar a conèixer de forma més palesa aquesta posició conjunta en relació a un finançament just per a la Comunitat que contribuïsca, a més, a “fer pressió perquè el nou govern d’Espanya que sorgisca de les negociacions sàpia que l’aportació de la Comunitat al debat territorial és la necessitat que tinguem un nou sistema de finançament que siga constitucional, que garantisca els recursos econòmics suficients per a assegurar el respecte als drets dels valencians i les valencianes i que equilibre dins de l’Estat les possibilitats que tots tenim de desenvolupar nova vida de forma digna i els serveis públics necessaris per a aconseguir aquest objectiu”.

Així mateix, la vicepresidenta ha afegit que el nou sistema de finançament “ha de regularitzar també el deute que s’ha generat en alguns territoris, com és la Comunitat Valenciana, com a conseqüència d’una infrafinanciació durant anys. És imprescindible que aquest deute desaparega com a càrrega de la Generalitat, perquè si no és molt difícil poder fer polítiques que garantisquen la vida digna de les persones”.

Segons ha explicat Oltra “no consisteix a fixar una nova estratègia, sinó de compartir amb tots els càrrecs públics valencians amb presència en les institucions de l’Estat la reivindicació conjunta d’un finançament constitucional, una demanda que ha sigut aprovada en Els Corts per unanimitat de tots els grups polítics”, ha destacat.

Així, ha insistit que aquest “és un objectiu que compartim tots els grups parlamentaris en Els Corts i és necessari que es defense des dels diferents àmbits institucionals, siguen del grup parlamentari que siguen”.

La vicepresidenta ha assenyalat, a més, que “es tracta d’una reivindicació que compta amb el respatler d’un ampli espectre de representació tant de la societat civil com dels agents socioeconòmics de la Comunitat i de les universitats”.

Rebuig a les paraules “intolerabes” del José María Corbín

Oltra s’ha referit també a les declaracions realitzades aquesta setmana per l’advocat José María Corbín i ha manifestat el “rebuig absolut del Consell davant uns comentaris que des del nostre punt de vista poden ser atemptatoris als drets de les dones i que, a més, poden encoratjar a comportaments d’agressivitat masclista intolerables en la nostra societat”.

Així, ha insistit que es tracta de “un tipus de comentaris que no considerem gens frívols, ja que porten darrere unes càrrega de profunditat que posen de manifest que les estructures desiguals entre home i dones segueixen pervivint en la nostra societat i que hem d’eradicar”.

Per a la vicepresidenta aquest tipus de manifestacions “són el primer pas cap a problemes majors. Es comença amb expressions com aquestes i es pot acabar en situacions molt greus que tots temem que lamentar perquè la base estructural de la nostra societat segueix sent igual que fa anys”.

En aquest sentit, ha informat que, després de ser consultats els serveis jurídics de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, el Consell posarà en coneixement de la Fiscalia aquestes paraules que ha qualificat de “indesitjables, tenint en compte a més que estan pronunciades per una persona amb gran projecció actualment en els mitjans de comunicació, amb la finalitat de que s’estudie si s’emmarquen dins d’algun tipus penal delictiu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.