Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Igualtat destina 500.000 euros per a fomentar el voluntariat en 2019

Igualtat destina 500.000 euros per a fomentar el voluntariat en 2019

Un 233 per cent més que en 2015 per a impulsar la cohesió social i el valor social de l’acció voluntària.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destina l’any vinent 2019 un total de 500.000 euros per a finançar projectes d’entitats sense ànim de lucre per a fomentar la cohesió social i el valor social de l’acció voluntària en la Comunitat Valenciana, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Sobre este tema, la directora general d’Inclusió Social, Inma Carda, ha indicat que la Conselleria ha dotat esta línia amb un 25 per cent més que l’any passat i suposa un increment del 233 per cent respecte a 2015.

Amb això, ha assegurat Carda, s’evidencia una clara aposta pel sector del voluntariat i el propòsit de “fomentar la cohesió social i el valor social de l’acció voluntària i afermar el desenvolupament del sector del voluntariat en la Comunitat”.

Concretament, les ajudes van dirigides a les entitats sense ànim de lucre per a impulsar, donar suport i promocionar projectes en les àrees de la sensibilització, formació i intervenció social en matèria de voluntariat social, referent a dependència, persones amb diversitat funcional, família, menors d’edat, dones i migració, dins de l’àrea competencial de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

La directora general ha volgut destacar el “lliurament i solidària labor” que realitzen les entitats no governamentals i en particular, la intensa activitat de la ciutadania, “per ajudar les persones que ho necessiten, sobretot, en estos temps difícils”.

Així mateix, ha subratllat la importància de les accions del voluntariat en la conjuntura econòmica actual i ha reiterat el paper fonamental que desenvolupen amb el seu treball les entitats sense ànim de lucre vinculades al voluntariat perquè contribueixen, “amb la seua dedicació desinteressada, a millorar la situació dels col·lectius més vulnerables de la societat”.

Amb esta línia pressupostària, la Conselleria d’Igualtat dóna suport a les accions del voluntariat i dóna suport al treball les entitats sense ànim de lucre vinculades al voluntariat que contribueixen a millorar la situació dels col·lectius més vulnerables de la societat.

Una vegada concedides les ajudes, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives podrà deslliurar de forma anticipada, fins al 30 per cent de l’import, mentre que el 70 per cent restant es lliurarà després de l’aportació preceptiva de la documentació econòmica que justifique la realització del projecte subvencionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.