fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Igualtat obri un proc茅s participatiu per a elaborar una nova llei de Serveis Socials que reconega el dret universal de la ciutadania

Igualtat obri un proc茅s participatiu per a elaborar una nova llei de Serveis Socials que reconega el dret universal de la ciutadania

Des d’avui i fins al pr貌xim 20 de mar莽, tots els ciutadans que ho desitgen poden opinar a trav茅s de la web de la Conselleria

La Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives ha iniciat l’elaboraci贸 de la nova llei de Serveis Socials, amb l’engegada d’un proc茅s de participaci贸 ciutadana directa a trav茅s d’Internet, que ser脿 el punt de partida d’un text que es planteja per a superar un model asistencialista per a iniciar un de nou en el qual aquest tipus de prestacions siguen considerats un dret universal de la ciutadania.

Aix铆, ho ha explicat la secret脿ria auton貌mica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Sandra Casas, qui ha recordat que l’actual legislaci贸 data de 1997, i atenia a una forma d’intervenci贸 “asistencialista” que caracteritzava la forma d’actuar l’antic govern, i amb el qual la Conselleria d’Igualtat no est脿 d’acord perqu猫 els serveis socials han de ser “un dret universal, igual que ho 茅s l’Educaci贸 o la Sanitat”.

L’objectiu 茅s arreplegar la veu de tots els implicats, i per a a莽貌 es va a treballar mitjan莽ant una “f贸rmula col路laborativa” en la qual es compte amb agents socials, societat civil, experts, universitats, ajuntaments, etc. per a consensuar el nou model mitjan莽ant un proc茅s “din脿mic, flexible i participatiu”.

D’aquesta manera, des d’avui i fins al pr貌xim 20 de mar莽, tot aquell ciutad脿 que ho desitge podr脿 accedir a un q眉estionari que figura en la p脿gina web de la Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives i en la de GvaOberta, de manera que les seues aportacions s’uniran amb les quals es reben d’agents socials, universitats, ajuntaments i col路lectius afectats, per a elaborar un primer esborrany sobre el qual se seguir脿 treballant, sempre des d’una f贸rmula participativa.

La secret脿ria auton貌mica ha incidit en la necessitat de transformar totalment un “text antic, poc inclusiu i escassament efica莽” promulgat en 1997, i adaptar-ho als canvis que s’han produ茂t en els 煤ltims anys, en els quals s’han produ茂t no solament canvis legislatius importants sin贸 tamb茅 “canvis sociodemogr脿fics i noves necessitats que requereixen garanties i blindatge dels drets socials”.

Casas considera que es tracta de “adoptar l’acord del Bot脿nic, convertint el sistema p煤blic de serveis socials en una eina efica莽 enfront de la desigualtat i la vulnerabilitat social”.

Primeres reunions

La secret脿ria auton貌mica i la directora general de Serveis Socials i Persones en Situaci贸 de Depend猫ncia, Merc茅 Martinez ja han mantingut una reuni贸 amb les entitats ‘Per un nou Model de Serveis Socials’, els qui han oferit a la Generalitat la seua col路laboraci贸 i cooperaci贸 en el desenvolupament de la nova llei de Serveis Socials.

Les entitats que formen aquest grup s贸n el Col路legi Oficial de Treball Social de Val猫ncia, la Facultat de Ci猫ncies Socials de la Universitat de Val猫ncia, la Plataforma en Defensa de la Llei de Depend猫ncia i Discapacitat, l’Associaci贸 de Directors i Gerents, EPAN (Xarxa per la Inclusi贸 Social), els sindicats UGT, CCOO i Intersindical, i el col路lectiu de treball social de Ca Revolta.

Aquestes entitats s’han oferit al Consell per a col路laborar en tot el referit als serveis socials, amb un “dialogue permanent” que puga desembocar en l’elaboraci贸 de la nova norma.

En aquest sentit, Casas ha assenyalat que per al seu desenvolupament “茅s necess脿ria una reflexi贸 i un debat”, i per a a莽貌 茅s imprescindible tenir “una visi贸 panor脿mica i de conjunt”, per tant des de la Conselleria d’Igualtat “no solament acceptem la col路laboraci贸 de les entitats i de tot que aquell que vulga fer-ho, sin贸 que els convidem al fet que ens presenten proposades i al fet que participen en els grups de treball”.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.