fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Intersindical Valenciana lamenta l’aprovació del canvi del dia festiu del 8 març de Magdalena per part de la Conselleria de Treball

Intersindical Valenciana lamenta l’aprovació del canvi del dia festiu del 8 març de Magdalena per part de la Conselleria de Treball

“Lamentem que des de l’Ajuntament s’haja utilitzat aquest canvi com a mesura de pressió sobre el Consell Escolar Municipal, estratègia que, per cert, no li va funcionar al Consistori” ha denunciat el sindicat.

“Intersindical Valenciana lamenta l’aprovació del canvi del dia festiu del 8 març (Dilluns de Magdalena) per part de la Conselleria de Treball. El sindicat ja va iniciar una campanya contrària al canvi de la jornada festiva organitzant dos actes davant l’Ajuntament de Castelló de la Plana per evitar una modificació dels calendaris laboral i escolar i que afectarien totes les treballadores i treballadors de la ciutat.

A més, es tracta d’un canvi que es plantejava a menys d’una setmana del dia festiu, repercutint en l’organització de les famílies, les persones treballadores, els centres mèdics, els centres escolars, els serveis de l’administració, jutjats, empreses, organitzacions i un llarg etcètera, deixant un molt breu marge d’estratègia per reorganitzar-se.

Lamentem que des de l’Ajuntament s’haja utilitzat aquest canvi com a mesura de pressió sobre el Consell Escolar Municipal per fer lectives unes jornades que han d’estar destinades al descans de l’alumnat i el professorat, i que no s’hagen buscat altres vies consensuades, i hi haja tan poca comprensió davant esta situació.

L’actuació del govern municipal ens ha conduït a una situació un tant ridícula, amb un nou dia hàbil que trastoca moltes de les previsions que havien fet les famílies treballadores. Considerem que tampoc s’han estudiat al detall les possibles repercussions que tindrà declarar el 10 de setembre com a festiu, quan possiblement ja hi haja programats diferents esdeveniment administratius i laborals (com poden ser judicis, per exemple) que ara es veuran afectats, i especialment les proves PUC (proves unificades de certificació) de l’Escola Oficial d’Idiomes que eixe dia han de realitzar els exàmens, i on estan convocades centenars de persones.

És per això que volem reiterar el nostre més profund desacord amb la decisió de traslladar aquest dia festiu al 10 de setembre, i on, simplement, no elevant l’acord plenari a la Conselleria de Treball s’haguera donat una solució satisfactòria i no s’hagueren ocasionat tants problemes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.