fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Justícia implanta la notificació telemàtica a advocats i graduats socials a partir del 7 de març

Justícia implanta la notificació telemàtica a advocats i graduats socials a partir del 7 de març

Ferran Puchades destaca “l’esforç de l’Administració per a posar les noves tecnologies al servei de la ciutadania”.

Les notificacions remeses als advocats i graduats socials des de tots els òrgans judicials de la Comunitat Valenciana es faran per via telemàtica a través de la plataforma *Lexnet, a partir del pròxim 7 de març, segons ha anunciat el secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, qui ha destacat “l’esforç de l’Administració per a posar les noves tecnologies al servei de la ciutadania, de manera que siguen una eina per a prestar un servei més àgil, eficaç i eficient”.

Puchades ha avançat que la previsió és que la presentació d’escrits exclusivament per via telemàtica, tant *iniciadores com de tràmit, en tots els òrgans judicials es puga implantar definitivament a partir del pròxim mes de juny i, per a açò, “s’està treballant intensament” des de la direcció general de Justícia en col·laboració amb la direcció general de Tecnologies de la Comunicació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

El secretari autonòmic de Justícia ha explicat que des d’aquest pròxim dilluns i fins al 21 de febrer s’estendrà el programa pilot per a la pràctica de notificacions en doble via a tots els jutjats socials de València, després dels quinze dies d’experiència pilot en el jutjat social número 3 de València, en els quals no s’ha produït cap incidència.

Durant aquest període, les notificacions telemàtiques seguiran limitades als advocats i graduats socials designats pels seus respectius col·legis professionals per a participar en l’experiència pilot. El sistema ja es ve usant, des de fa anys, en totes les oficines judicials de la Comunitat per a les notificacions a procuradors i el seu ús està plenament normalitzat i sense incidències rellevants. “Creiem que ja estem en condicions d’estendre-ho a tots els òrgans i col·lectius”, ha explicat Puchades.

L’objectiu és estendre la pràctica de notificacions en doble via del 22 de febrer fins al dia 6 de març a tots els ordres jurisdiccionals i jutjats de la Comunitat Valenciana. Així mateix, es practicaran les notificacions via *Lexnet a tots els advocats i graduats socials. Posteriorment, a partir del 7 de març, conclourà aquesta doble via i totes les notificacions remeses als advocats i graduats socials des de tots els òrgans judicials es faran exclusivament per Lexnet.

Per la seua banda, el secretari de govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (*TSJCV) i els secretaris coordinadors provincials de Castelló, València i Alacant ja han dictat les instruccions pertinents dirigides a tots els lletrats de l’Administració de Justícia de la Comunitat.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.