fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació invertirà 125.000 euros per solucionar problemes d’inundacions i tràfic en el camí vell de Torreblanca al Mar

La Diputació invertirà 125.000 euros per solucionar problemes d’inundacions i tràfic en el camí vell de Torreblanca al Mar

El Govern Provincial finança el 100% de l’obra per evacuar l’aigua acumulada en el pas inferior del ferrocarril i evitar accidents.

La Diputació de Castelló invertirà 125.000 euros a solucionar els problemes d’inundacions i de tràfic existents en el Camí Vell del Mar que uneix Torreblanca amb Torrenostra. Així, el Govern Provincial finançarà el 100% de l’obra que es durà a terme per evacuar l’aigua acumulada en el pas inferior del ferrocarril en episodis de pluges i evitar així accidents garantint la circulació en este tram.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha subscrit este matí el conveni de col·laboració que materialitza esta inversió provincial al costat de l’alcaldessa de Torreblanca, Josefa Tena. “Una de les missions del Govern Provincial és intentar que els pobles de la nostra província i que la seua gent tinga les millors condicions per poder fer la seua vida allí on ha triat viure. I esta era una reivindicació de la qual, d’alguna manera, també ens sentíem partícips, perquè estem parlant d’una carretera en la qual participem activament, que va executar la Diputació, que tenia una part pendent perquè no podíem intervenir en una zona que era titularitat de Renfe i amb moltes afeccions difícils de salvaguardar en aquell moment, però érem conscients que en eixa obra es va quedar pendent este punt i que ara podem complir”.

En este sentit, Moliner ha explicat que “esta seguretat l’hem de garantir, primer per als vianants, però també per als conductors, i crec que l’actuació que estem signant avui ens permet resoldre-ho de forma gairebé definitiva. Al final s’ha demostrat també la total predisposició de dues administracions, de l’Ajuntament i de la Diputació, d’unir esforços, de plantejar objectius comuns, de salvar diferències per trobar punts comuns, i esta manera de fer les coses a la província de Castelló li està donant bons resultats. Crec que avui tenim una Diputació molt útil al servei de tots els pobles, al servei de les petites coses que fan gran la vida d’un poble i avui és un exemple clar amb el qual avui hem signat, amb anteriors actuacions i segur que amb moltes futures”.

Cal tenir en compte l’abast de la problemàtica que suposa per al municipi este tram inundable, ja que no només interromp la connexió amb el nucli litoral de Torrenostra a través de la seua principal via d’unió cada vegada que hi ha episodis importants de pluges, sinó que es genera un punt negre de sinistralitat per immersió de vehicles amb el consegüent perill per a la vida de vianants i conductors.

L’alcaldessa de Torreblanca, Josefa Tena, ha agraït “a Javier Moliner i la Diputació per haver atès una demanda tan necessària per al poble de Torreblanca. Actualment la inundació d’este pas per sota del pont de la via constitueix un gran risc per als vehicles i, de fet, hem sofert diversos accidents. Per fi ara es podrà solucionar el problema i quan baixem al mar des de Torreblanca els dies de pluja ho farem molt més tranquils”.

Cal assenyalar que la solució tècnica plantejada com més eficaç i que es executarà al més aviat possible és desviar l’aportació de pluvials abans de la seua arribada al pas inferior del ferrocarril ampliant l’obra de fàbrica existent i poder-ho dirigir cap al Camí Vell de la Mar fins a aconseguir la rasant necessària perquè per vessament arribe al Prat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.