fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia de la Generalitat crearà grups específics per a combatre els incendis forestals

La Policia de la Generalitat crearà grups específics per a combatre els incendis forestals

Els grups de Medi ambient de la policia autonòmica començaran a formar-se a l’octubre.

El director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), José María Ángel ha anunciat avui que “en el pròxim mes d’octubre començaran a formar-se 30 agents de la Policia de la Generalitat que en els pròxims mesos estaran preparats per a incorporar-se a la lluita contra els incendis forestals des de diversos fronts: la vigilància i l’esclariment de l’origen de l’incendi”. Segons assenyala el director de la AVSRE, “aquesta línia de treball ja s’està efectuant per part d’altres cossos similars com són la policia autonòmica d’Andalusia o Galícia”.

L’embrió d’aquests nous grups seran els actuals grups de Medi ambient amb els quals ara mateix explica ja la Policia Autonòmica en cada província i que han desenvolupat també activitats en aquest sentit. De fet, des de principi d’any han dut a terme 29 actuacions per cremes prohibides -agrícoles i forestals (4 a Alacant, 5 a Castelló i 20 a València), i també han efectuat una detenció en relació a l’incendi de Carcaixent.

Aquests nous grups arrancaran amb 30 agents que es coordinaran amb els Agents Mediambientals de la Generalitat així com amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, Policies Locals i efectius dependents de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències. Entre altres coses es dedicaran a tasques de resposta i extinció, patrullaran, tant d’uniforme com de paisà, en totes les zones d’interés forestal de la Comunitat Valenciana: parcs i reserves naturals, espais protegits, zones d’interés forestal i totes aquelles que per les seues característiques o situació s’estime oportú. Per a açò, assenyala Jose María Ángel “és fonamental comptar amb el coneixement i el treball conjunt dels més de 260 agents mediambientals que des de fa dècades han desenvolupat el seu treball en les muntanyes valencianes”.

El desplegament policial coordinat s’efectuarà en funció de l’època de l’any, però es tindrà en compte les situacions d’especial risc com la pre-emergencia nivell 3, o de condicions climàtiques extremes per altes temperatures; el nombre de patrulles desplegades dependrà de cadascuna d’aquestes situacions d’alerta.

Abans de començar a treballar sobre el terreny, José María Ángel ha assenyalat que “els policies integrants d’aquests nous grups rebran cursos de formació en matèria d’incendis forestals, que contemplaran tant actuacions bàsiques en matèria de prevenció d’incendis com la detecció d’elements iniciadors i accelerants del foc, nocions pericials sobre incendis, “modus operandi” detectats, comportaments de piròmans, etc”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.