fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia de la Generalitat i la Gu脿rdia Civil detenen a 18 persones i investiguen a altres 55 per robar m茅s de 110 tones de garrofa

La Policia de la Generalitat i la Gu脿rdia Civil detenen a 18 persones i investiguen a altres 55 per robar m茅s de 110 tones de garrofa

La unitat adscrita a la Policia Nacional ha col路laborat amb la Gu脿rdia Civil en el control de la tra莽abilitat i en la inspecci贸 de magatzems i instal路lacions a les comarques de Camp de T煤ria i la Ribera Alta.

La Gu脿rdia Civil i la Policia de la Generalitat han detingut a 18 persones i estan investigant a altres 55 per presumptes delictes de falsificaci贸 de documents, furt i apropiaci贸 indeguda d’al voltant de 110 tones de garrofa. Les detencions s’han realitzat en el marc de l’operatiu especial de vigil脿ncia i control de la tra莽abilitat de cultius de garrofa desenvolupat en les 煤ltimes setmanes, principalment a les comarques de Camp de T煤ria i La Ribera Alta.

Dins del dispositiu conjunt entre Gu脿rdia Civil i la Policia de la Generalitat, s’han inspeccionat sis magatzems. En un d’ells s’han detectat greus irregularitats i s’han intervingut m茅s de 65 tones de garrofa de les quals no es podia justificar la seva proced猫ncia. A m茅s, s’han identificat sis treballadors il路legals.

La Policia de la Generalitat tamb茅 ha inspeccionat dues fruiteries amb greus irregularitats, amb el resultat d’un detingut i un treballador il路legal. I ha localitzat dos vehicles amb garrofes sostretes.

La garrofa ha incrementat considerablement el seu valor en molt poc temps i la Comunitat Valenciana 茅s la principal productora mundial d’aquest llegum, que ha quintuplicat el seu preu en els 煤ltims anys, per la qual cosa 茅s cada vegada es cotitza m茅s en el mercat tant nacional com internacional donades les seves m煤ltiples propietats i usos.

Aquest tipus d’operatius es realitza en col路laboraci贸 i serveis conjunts d’agents de la Policia de la Generalitat amb els equips ROCA de la Gu脿rdia Civil, especialment de la caserna de Ll铆ria i Sueca. La principal l铆nia d’actuaci贸 d’aquest dispositiu 茅s el control de la documentaci贸, en concret a trav茅s del document d’acompanyament de tra莽abilitat agr铆cola (D.A.T.A), el registre de productor agr铆cola no propietari (REGEPA)聽i el contracte alimentari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.