fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les activitats que podrem fer segons la FASE de la desescalada

Les activitats que podrem fer segons la FASE de la desescalada

El govern ha informat de les dates oficials.

Espanya a estat m茅s de quatre setmanes en estat d’alarma per causa de la crisi sanit脿ria provocada pel coronavirus. Despr茅s d’este per铆ode de confinament, i amb la reducci贸 de la mitjana de contagis diaris, el govern ha anunciat un pla per anar tornat a “una nova normalitat”.

L’inici de la restauraci贸 de les activitats que podrem fer s’iniciar脿 el dia 2 de maig i ser脿 asim猫tric podent ser m茅s r脿pid en unes prov铆ncies que en unes altres. A m茅s la duraci贸 de cada FASE ser脿 com a m铆nim de dues setmanes.

La FASE 0 s’iniciar脿 el dia 2 de maig i ha sigut batejada com a preparat貌ria. En esta etapa es podr脿 fer esport a l’aire lliure, els negocis amb cita pr猫via podran obrir, els esportistes d’elit podran comen莽ar a entrenar i els edificis p煤blics obriran amb mesures de protecci贸.

La FASE 1, anomenada inicial, es posara a funcionar l’11 de maig en les prov铆ncies que no hagen registrat repunt en la tassa de contagis. En esta situaci贸, podran obrir totes les tendes a excepci贸 dels centres comercials, els restaurants podran iniciar la seua activitat amb un 30% de la capacitat i nom茅s a les terrasses, els hotels i allotjaments tur铆stics podran obrir per貌 no es podran utilitzar les zones comunes i els espais religiosos podran ser accessibles amb un aforament del 30% i els centres d’alt rendiment esportiu podran obrir.

La FASE 2, o intermedi, s’iniciar脿 el 26 de maig en cas que el nombre聽de contagiats seguisca baixant. Els restaurants podran obrir els seus interiors al 30% de capacitat, els centres educatius podran oferir classes de refor莽 i fer la prova de la selectivitat. Els museus, cinemes, teatres i altres centres culturals podran obrir amb un aforament del 30% i les activitats a l’aire lliure podran reunir a 400 persones segudes. Els centres religiosos podran tindre el 50% del seu aforament ocupat.

La FASE 3, o avan莽ada, pot comen莽ar el 10 de juny i far脿 que es redu茂squen les restriccions de mobilitat, els centres comercials podran obrir al 50% de la seua capacitat i els restaurants podran ampliar l’aforament mantenint la dist脿ncia de seguretat.

Finalment, a patir del 25 de juny, entrar脿 en marxa la “nova normalitat” on les persones es podran moure lliurement entre prov铆ncies mantenint les mesures de dist脿ncia social i les mascaretes per a sortir al carrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.