fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Manuel Alcarazha constituit la comissi贸 que tractar脿 de fer endavant el dret foral valenci脿

Manuel Alcarazha constituit la comissi贸 que tractar脿 de fer endavant el dret foral valenci脿

Hui ha tingut lloc la reuni贸 de constituci贸 de la nova composici贸 de la Comissi贸 de Codificaci贸 Civil Valenciana.

El conseller ha explicat que esta comissi贸 est脿 铆ntegrament conformada per il路lustres juristes de Dret Civil, Dret Rom脿, Hist貌ria del Dret, etc. el que garantix que un coneixement jur铆dic de molt ampli espectre es posa al servei dels valencians i de la definici贸 i actualitzaci贸 del nostre dret hist貌ric. Alcaraz ha afegit que malgrat que la legislaci贸 Civil Foral no 茅s molt abundant, la Generalitat requerix en moltes mat猫ries d’un assessorament qualificat i per tant esta comissi贸 茅s una mostra perfecta de la llargu铆ssima tradici贸 jur铆dica del poble valenci脿.

Respecte d’esta tradici贸 foral, el conseller de Transpar猫ncia ha lamentat els recursos d’inconstitucionalitat contra tres lleis valencianes interposats per l’Estat, “de manera inadequada”, i ha sol路licitat al Govern “que lleve el recurs”. Es tracta de la Llei de R猫gim Econ貌mic Matrimonial, la de relacions familiars dels fills de progenitors que no conviuen i la llei d’Unions de Fet Formalitzades.

Segons ha declarat el mateix Alcaraz, “una de les majors preocupacions que ocupen en este moment a la Comissi贸 茅s precisament con猫ixer la decisi贸 que prendr脿 el Constitucional, per la qual cosa realitzaran un seguiment molt de prop”.

Esta 茅s una comunitat aut貌noma de llargu铆ssima tradici贸 de dret propi, lligat a l’autogovern i que hem de preservar al m脿xim com a llegat, ha expressat el conseller, abundant en la necessitat d’afavorir totes les expressions pr貌pies dins de l’actual marc estatutari no com a llegat arqueol貌gic, sin贸 promovent la seua actualitzaci贸 en totes aquelles mat猫ries que siga possible.

Junt amb el conseller, la secret脿ria auton貌mica de Transpar猫ncia, Zulima P茅rez, i el director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa, han estat presents en esta sessi贸 constitutiva del nou cam铆 de la Comissi贸.

Comissi贸 de Codificaci贸 Civil Valenciana

La Comissi贸 de Codificaci贸 Civil Valenciana va ser creada per mig del Decret 97/2004, d’11 de juny, del Consell, com un 貌rgan col路legiat de suport a este, encarregat d’elaborar i presentar esborranys d’avantprojectes de llei en mat猫ria de dret foral civil valenci脿, aix铆 com d’emetre informes i elevar propostes i suggeriments en eixe mateix 脿mbit.

El mandat dels membres de la Comissi贸 de Codificaci贸 Civil Valenciana t茅 una vig猫ncia de quatre anys una vegada ven莽ut el dels anteriors membres el passat 23 de novembre, i est脿 presidit pel conseller de Transpar猫ncia.

La nova composici贸, segons ha explicat el director general de Foment de l’Autogovern, introdu茂x millores amb les que es procura corregir el desequilibri territorial. Per a aix貌, Ochoa ha explicat que s’ha anomenat a membres de la Universitat Miguel Hern谩ndez, del Col路legi d’Advocats D’Elx o del de Sueca.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.