fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

M茅s de 1.000 alumnes ja participen en el concurs AMIC-FICCIONS

M茅s de 1.000 alumnes ja participen en el concurs AMIC-FICCIONS

La catorzena edici贸 del concurs literari AMIC-Ficcions ha superat els 1.000 participants procedents de 118 centres educatius, dels quals 703 alumness贸n de Catalunya, 174 s贸n del Pa铆s Valenci脿, 125 de les Illes Balears i 6 de la Catalunya Nord. Les inscripcions per participar en el certamen de creaci贸 liter脿ria es van activar el passat 4 d鈥檕ctubre, i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins al dia 7 de febrer a trav茅s de la p脿gina web www.ficcions.cat.

El funcionament
El concurs 鈥淎MIC-Ficcions, l鈥檃ventura de crear hist貌ries鈥 est脿 enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d鈥橢SO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitj脿. L鈥檕bjectiu principal d鈥檃questa iniciativa, creada per l鈥橝ssociaci贸 de Mitjans d鈥橧nformaci贸 i Comunicaci贸 (AMIC), busca impulsar la creaci贸 liter脿ria i el treball en equip dels estudiants. Aix铆 com fomentar l鈥檈scriptura i la literatura en catal脿.

Prenent cinc inicis de novel路la: La mem貌ria de l鈥檃rbre de Tina Vall猫s, Els desperfectes d鈥橧rene Pujadas, Com ll脿grimes en la pluja de Jordi Sierra i Fabra, Asf铆xia de Chuck Palahniuk i La filla del rei d’Hongria (autor an貌nim); els participants han d鈥檈scriure un relat dividit en tres cap铆tols i penjar-los a trav茅s del web del concurs seguint el calendari d鈥檈ntrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Jurat, premis i gran final
Un jurat format per persones vinculades al m贸n de la literatura i l鈥檈ducaci贸 ser脿 l鈥檈ncarregat d鈥檈scollir els guanyadors i els finalistes. Es valorar脿 la qualitat liter脿ria dels textos, la coher猫ncia argumental i l鈥檕riginalitat de les hist貌ries. La segona quinzena del mes d鈥檃bril es publicaran els noms dels finalistes, i durant el mes de maig es far脿 l鈥檈ntrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana.

Els premis de l鈥檈dici贸 d鈥檈nguany s贸n: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. Tamb茅 es premiaran als professors m茅s motivadors dels diferents territoris que m茅s alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, m茅s relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per prov铆ncies sortir脿 el Premi al Professor m茅s motivador de cada territori, el qual estar脿 guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar incl貌s.

Anteriors edicions
En la darrera edici贸 van participar-hi m茅s de 2.970 estudiants de segon cicle d鈥橢SO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i Pa铆s Valenci脿, provinents de 223 centres educatius diferents.

Organitza AMIC, comprom铆s amb l鈥檈ducaci贸
L鈥橝MIC, Associaci贸 de Mitjans d鈥橧nformaci贸 i Comunicaci贸, representa a m茅s de quatre- centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre 脿mbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper d鈥1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d鈥檜suaris 煤nics mensuals.

L鈥橝ssociaci贸 vol donar continu茂tat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran 猫xit de participaci贸 dels joves i que t茅 la voluntat de promoure la creaci贸 liter脿ria, perqu猫 forma part del seu comprom铆s amb l鈥檈ducaci贸, la joventut i la creaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.