fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Peníscola inclou als seus guies turístics en el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions

Peníscola inclou als seus guies turístics en el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament programa anualment al voltant de 300 visites guiades pels entorns patrimonials de la ciutat, gratuïtes, per als seus visitants.

Després d’un any de treball, els últims cursos de formació organitzats en el mes d’octubre i la superació de la totalitat de les auditories, l’equip de guies turístics de Peníscola, servei prestat per la concessionària OCA Grup, presenten la seua candidatura per a l’obtenció del certificat SICTED que promou la Secretaria d’Estat de Turisme.

Esta setmana s’ha dut a terme la taula de qualitat que ha finalitzat presentar el conjunt de guies turístics per a l’obtenció de la certificació.

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola impulsa la inclusió en este programa de qualitat en destinacions des de 2012, any en què es va certificar la mateixa localitat. Des de llavors, una trentena d’empreses turístiques, així com diferents serveis públics s’han sumat any a any al programa que garanteix el compliment d’uns estàndards de qualitat en la gestió dels serveis turístics que es presten en la destinació.

Concretament, Peníscola compta amb les oficines d’informació turística, el Museu de la Mar, les seues platges i també la Policia Local certificades.

Per al any vinent, després de les avaluacions que es duran a terme a Madrid sobre les candidatures, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament espera poder explicar també amb l’equip de guies turístics certificats a partir del mes de gener.

En total, l’Ajuntament ofereix als seus visitants i turistes 300 visites amb guia al seu entorn patrimonial, dissenyades en funció dels diferents productes turístics que ofereix la destinació. Visites guiades per la Ciutat Antiga, una visita nocturna o la visita a la Peníscola de Cinema són les més demandades pels participants d’este tipus d’experiències que ofereix de forma totalment gratuïta l’administració local.

“Reforçar el posicionament de Peníscola com a destinació de qualitat sent pioners tant en certificacions, com en innovació, incorporant nous processos i nous segells a la gestió, ens permet la diferenciació i, per tant, ser més competitius” ha explicat la tècnic responsable del programa en el consistori, Belén Miguel.

Com a única representant de la Comunitat Valenciana en el Comitè Interdestinos del SICTED a Madrid, Peníscola s’ha situat com a destinació referent en tot el territori autonòmic en qualitat turística i ha estat acceptada per SEGITTUR (Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies) per formar part del programa de Destinacions Intel·ligents; es troba en estos moments en la fase d’autoavaluació per iniciar els treballs i propostes de millora l’any proper.

Leave a Reply

Your email address will not be published.