fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Perquè la meua ciutat no ha passat de la FASE 0 de la desescalada?

Perquè la meua ciutat no ha passat de la FASE 0 de la desescalada?

S’han fet públics els criteris utilitzats per a distingir entre les zones que poden tindre més llibertat i les que no.

La tarda d’ahir va marcar un abans i un després en l’estat d’alarma que es viu a tota Espanya per la crisi sanitària produïda pel coronavirus. Mentre que d’una banda unes ciutats podien passar a la FASE 1 de la desescalada, i per tant gaudir de més llibertat de moviment i el principi de la recuperació del comerç, unes altres quedaven en la FASE 0, amb totes les restriccions.

Des del govern s’ha fet públic el document que explica els tres factors utilitzats per a distingir entre àrees de salut, és a dir entre grups de pobles i ciutats.

El primer factor valora la transmissió del virus a la zona i inclou entre altres punts específics el nombre de reproducció del virus en funció del temps, el nombre total de casos confirmats per PCR en els últims 7 dies o el nombre de casos sospitosos en els últims 7 dies.

El segon criteri utilitzat mesura la gravetat dels casos positius i entre altres variables inclou el nombre d’hospitalitzats en els últims 7 dies, el percentatge d’ocupació dels hospitals, el nombre de casos en UCI en els últims 7 dies o el nombre de morts.

Finalment, el tercer factor avalua les capacitats de detecció i resposta de les àrees sanitàries. En este apartat s’inclou, entre altres factors, el nombre de llits de cures intensives per 10.000 habitants, la capacitat d’atenció primària per al diagnòstic precoç, la disposició d’un sistema de vigilància per a garantir el monitoratge diari de casos i la notificació individualitzada o l’existència d’un pla per a assegurar el maneig de les residències de majors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.