fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Educaci贸 dissenyar脿 un Pla de Coeducaci贸 i Prevenci贸 d’Actituds Masclistes en l’脿mbit educatiu

Educaci贸 dissenyar脿 un Pla de Coeducaci贸 i Prevenci贸 d’Actituds Masclistes en l’脿mbit educatiu

S’han creat grups de treball espec铆fics per a proposar canvis en la formaci贸 del professorat, revisar el curr铆culum i el material escolar de tots els nivells educatius, i modificar l’organitzaci贸 i el funcionament dels centres.

El secretari auton貌mic d’Educaci贸 i Investigaci贸, Miguel Soler, ha presidit aquesta vesprada la mesa de treball creada per a dissenyar un Pla director de Coeducaci贸 i Prevenci贸 d’Actituds Masclistes en l’脿mbit educatiu.

En el transcurs de la reuni贸, el secretari auton貌mic ha anunciat que “la Llei d’Educaci贸 Valenciana en qu猫 s’est脿 treballant inclour脿 un cap铆tol monogr脿fic sobre la perspectiva de g猫nere en l’脿mbit educatiu, de manera que aquest aspecte quedar脿 reconegut i garantit per llei”.

Aix铆 mateix, durant la reuni贸 s’han creat grups de treball espec铆fics que abordaran q眉estions com la formaci贸 inicial i permanent del professorat, tant pel que fa als futurs docents que estudien a la universitat com al personal docent que ja est脿 exercint als centres educatius, a fi que introdu茂squen la perspectiva de g猫nere com a aspecte transversal del curr铆culum escolar.

D’altra banda, tamb茅 s’han creat grups de treball per a revisar el curr铆culum escolar en tots els nivells educatius; analitzar els llibres de text i els materials curriculars a fi que oferisquen un reflex real de la pres猫ncia de la dona en tots els 脿mbits, aix铆 com per a replantejar aspectes d’organitzaci贸 i funcionament dels centres educatius que permeten incorporar actuacions espec铆fiques al seu dia a dia.

Finalment, tamb茅 es treballar脿 en el recull de bones pr脿ctiques que ja s’estan realitzant en centres educatius de la Comunitat Valenciana, de manera que es puguen difondre i puguen servir d’exemple entre la resta de centres educatius.

Tal com ha explicat el secretari auton貌mic, “la falta de continguts d’Educaci贸 per a la igualtat dins del curr铆culum educatiu i l’augment d’actituds masclistes, hom貌fobes i sexistes dins de l’aula constitueixen un senyal d’alarma que situa el sistema educatiu com el principal actiu per a aconseguir una societat m茅s justa, equilibrada i sense cap tipus de discriminaci贸”.

“D’aquesta manera -ha afegit-, i at猫s que som conscients de la necessitat de contribuir a una educaci贸 en igualtat, considerem fonamental treballar en les diferents etapes educatives, de manera que aconseguim una socialitzaci贸 no sexista de les xiquetes i els xiquets, i una societat m茅s equilibrada entre h貌mens i dones”.

Per tot aix貌, la Conselleria d’Educaci贸 ha constitu茂t la mesa de treball que permetr脿 crear un pla director d’aplicaci贸 en l’脿mbit educatiu, de la qual formen part tant representants d’organitzacions sindicals, com d’associacions de pares i mares, associacions vinculades a la promoci贸 i el foment, la igualtat d’ambd贸s sexes, unitats d’igualtat i instituts d’Estudis de G猫nere de les universitats p煤bliques, el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana i docents amb experi猫ncia en el treball a les aules per la igualtat de g猫nere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.