fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Puig aposta per una nova política industrial a la Comunitat Valenciana

Puig aposta per una nova política industrial a la Comunitat Valenciana

Ximo Puig ha destacat la capacitat del sector ceràmic per a resistir la crisi i per a generar ocupació

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per una nova política industrial recolzada en l’harmonització dels diferents sectors productius i en la innovació, perquè, tal com ha defensat, el “monocultiu no és la solució i no hi ha dreceres per a la prosperitat”. En aquest sentit, Puig ha assenyalat que cal avançar en allò que la Comunitat Valenciana ja fa bé: “una indústria forta que recupere el seu pes, i, per a açò, el sector de la ceràmica és fonamental”.

En aquest sentit, Puig considera que, perquè hi haja una nova política industrial i per a potenciar la indústria, “cal basar-se en la innovació”. Per açò, ha avançat que la creació de l’Agència Valenciana de la Innovació permetrà “sumar sinergies” i proporcionar la potència necessària a través de la participació de les universitats i la col·laboració entre el sector públic i privat. “La innovació ha de ser una cultura, i ningú ho ha assumit millor en els últims anys que el sector de la ceràmica”, ha indicat.

Puig ha inaugurat les Fires de Cevisama i Hàbitat València, acompanyat per l’alcalde de València, Joan Ribó, pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i per la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.

Després de recórrer els stands de la fira, Puig ha defensat la necessitat que hi haja una política industrial europea que ajude “contra els proteccionismes que existeixen en altres països” i que a més “faça possible una política europea de la innovació”.

De la mateixa manera, Puig ha assenyalat que “siga qui siga qui governe Espanya” les exigències que es fan des dels nostres sectors productius “han d’atendre’s” per a aconseguir una política industrial fort, atés que “si li va bé a la Comunitat, li anirà bé a Espanya”.

En l’àmbit de la ceràmica en concret, Puig ha destacat que s’ha aconseguit “un entorn institucional molt important” amb certàmens com Cevisama i també amb el paper de les associacions que defensen al sector a tot el món, un entorn que es veu reforçat ara amb “l’acord social d’estabilitat al que han arribat recentment representants empresarials i sindicats”, pel qual ha volgut felicitar-los.

Creació d’ocupació en el sector ceràmic

A més, Puig ha ressaltat la importància del sector ceràmic per a la creació d’ocupació. “En aquest districte industrial, molt vinculat a Castelló, en els últims dos mesos de treball s’ha reduït la xifra d’atur en 4.800 persones”, una dada encara “per sota de les nostres aspiracions”, però que demostra “aqueixa resistència del sector ceràmic en els durs períodes econòmics”.

La importància de la ceràmica va unida al sector de la construcció i de la rehabilitació, i Puig s’ha referit a aquest últim perquè en els pressupostos de la Comunitat per a 2016 s’han aprovat 90 milions d’euros entre les diferents Administracions perquè, al costat del sector privat, “es puga fer una política activa que arribe fins a l’última ciutat”. En aquest sentit, ha ressaltat la necessitat de “treballar al costat dels ajuntaments” per a aconseguir fer sorgir aquesta nova generació de polítiques de rehabilitació.

Finalment, el President ha subratllat el suport de la Generalitat a Fira València perquè siga “un espai rendible per als ciutadans, per a l’economia i un vertader instrument per a les nostres empreses”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.