fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Puig: “Comen莽a una etapa de concertaci贸 per a una recuperaci贸 estructural de la Comunitat Valenciana”

Puig: “Comen莽a una etapa de concertaci贸 per a una recuperaci贸 estructural de la Comunitat Valenciana”

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la Taula de Di脿leg Social, constitu茂da avui amb la participaci贸 dels agents econ貌mics i socials, suposa el comen莽ament d’una “etapa de concertaci贸” per a una “recuperaci贸 estructural”.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la Taula de Di脿leg Social, constitu茂da avui amb la participaci贸 dels agents econ貌mics i socials, suposa el comen莽ament d’una “etapa de concertaci贸” per a una “recuperaci贸 estructural”. “La cohesi贸 social i econ貌mica 茅s un element fonamental en el renaixement de la Comunitat Valenciana”, ha afirmat Puig.

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”La cohesi贸 social i econ貌mica 茅s un element fonamental en el renaixement de la Comunitat Valenciana”, ha afirmat Puig.[/pullquote]

Puig ha realitzat aquestes declaracions despr茅s de la reuni贸 de la Taula del Di脿leg Social que ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat i a la qual han assistit representants de les patronals CIERVAL, CEV, CEC i COEPA, aix铆 com dels sindicats UGT-PV i CCOO-PV. Tamb茅 han estat presents el conseller d’Hisenda i Model Econ貌mic, Vicent Soler, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer莽 i Treball, Rafael Climent.

El cap del Consell ha assenyalat que la Taula de Di脿leg Social simbolitza “un acord estructural, i no conjuntural per a un temps”, perqu猫 passa per la concertaci贸 entre els agents econ貌mics i socials, alguna cosa “fonamental per a cohesionar la societat”.

En concret, s’engegaran tres taules sectorials a partir de la setmana que ve i que abordaran tres 脿rees de treball: creixement econ貌mic, recuperaci贸 social i pol铆tiques p煤bliques.

En aquest sentit, la Taula de Creixement Econ貌mic estar脿 presidida pel conseller de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer莽 i Treball, Rafael Climent, i coordinada per Cristina Moreno, directora general de Treball i Benestar Laboral i directora de INVASSAT. La Taula de Recuperaci贸 Social estar脿 presidida per la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives, M贸nica Oltra, i coordinada per la secret脿ria auton貌mica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Sandra Casas. Finalment, la Taula de Pol铆tiques P煤bliques estar脿 presidida pel conseller d’Hisenda i Model Econ貌mic, Vicent Soler, i coordinada per la secret脿ria auton貌mica d’Hisenda, Clara Ferrando.

A m茅s, hi haur脿 una comissi贸 t猫cnica permanent per a supervisar el desenvolupament del treball, presidida per Cristina Moreno i per Clara Ferrando.

En les taules estaran tots els actors representats, i, tal com ha afirmat Puig, “m茅s enll脿 d’una estructura tancada, es pret茅n que hi haja una participaci贸 脿mplia, amb experts de totes les organitzacions, perqu猫 es tracta que, a partir d’un diagn貌stic que compartim, aconseguim solucions i vies per a una nova prosperitat a la Comunitat Valenciana”.

Puig ha afirmat que hi ha un calendari aprovat perqu猫, en menys de quatre mesos, hi haja un acord: “hi ha molt treball per davant”, per貌 el di脿leg social i la concertaci贸 per a aquest Govern “no 茅s solament un instrument, 茅s una fi en si mateix”. A m茅s, ha agra茂t el treball i la bona disposici贸 tant a empresaris com a sindicats.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.