fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Rita Barberá serà investigada per blanqueig de capitals en el PP de València

Rita Barberá serà investigada per blanqueig de capitals en el PP de València

El Tribunal Suprem explica que els fets descrits pel Jutjat d’Instrucció número 18 de València en l’exposició raonada pogueren ser constitutius d’un delicte de blanqueig de capitals previst i penat en els articles 301 i següents del Codi Penal.

Aquesta decisió bé defensada per la gravació d’una conversa telefònica segons la qual s’hauria realitzat un donatiu mitjançant transferència bancària a un compte del Grup Popular de l’Ajuntament, i a canvi s’haurien rebut dos bitllets de 500 euros en efectiu.

En la conversa es fa referència a la secretària del Grup Municipal del PP en l’Ajuntament com la persona que hauria lliurat els bitllets, i se citava a Rita Barberá sense fer cap acusació concreta.

Les recerques van comprovar que en un compte del Banc Sabadell a nom del Grup Municipal del PP a València s’havien realitzat aportacions de 1.000 euros, per part de 50 persones vinculades al grup i al partit, entre el 23 de març i el 16 d’abril de 2015, entre elles Barberá.

El que investiga el jutge és si, sota d’aqueixes aportacions de 1.000 euros que tots els investigats reconeixen haver efectuat, s’oculta l’aflorament d’uns diners en efectiu. També s’investiga l’origen dels diners.

Leave a Reply

Your email address will not be published.