fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Soler i Bravo llancen un “pla de xoc” per a atallar la “emerg猫ncia inform脿tica” de jutjats i fiscalies

Soler i Bravo llancen un “pla de xoc” per a atallar la “emerg猫ncia inform脿tica” de jutjats i fiscalies

Hisenda i Just铆cia instal路laran 6.000 nous ordinadors en les 63 seus judicials de la Comunitat, comen莽ant per la Fiscalia Anticorrupci贸, i es canviar脿 el sistema de gesti贸 processal perqu猫 jutges, fiscals, advocats i forenses estiguen connectats amb un clic.

Les Conselleries d’Hisenda i Model Econ貌mic i Just铆cia, Administraci贸 P煤blica, Reformes Democr脿tiques i Llibertats P煤bliques han llan莽at un “pla de xoc” conjunt per a atallar la situaci贸 de “emerg猫ncia inform脿tica” que viuen els jutjats i fiscalies de la Comunitat Valenciana davant “la falta de mitjans” heretada de l’anterior Executiu. Un informe intern ha posat de manifest la situaci贸 actual de “aband贸” en mat猫ria de Tecnologies de la Informaci贸 i les Comunicacions (TIC) que s’utilitzen en el dia a dia en l’Administraci贸 de Just铆cia valenciana i, concretament, en les fiscalies, particularment en la Fiscalia Anticorrupci贸. De fet, el pla ja ha comen莽at la seua implantaci贸 en la Fiscalia Anticorrupci贸, donat el volum de treball que suporta en aquests moments. L’objectiu del pla 茅s “col路locar la Just铆cia valenciana en el segle XXI”, han destacat els consellers d’Hisenda i de Just铆cia, Vicent Soler i Gabriela Bravo.

Vicent Soler ha criticat la “precarietat” en mat猫ria TIC que pateix l’Administraci贸 de Just铆cia, vint-i-un anys despr茅s de les transfer猫ncies judicials en mat猫ria econ貌mica, infraestructures i personal. Una administraci贸 judicial, ha afegit, “a la qual l’anterior Consell amb prou faenes va destinar mitjans” i sobre la qual ara s’ha efectuat una an脿lisi detallada de la situaci贸 per a treballar “en els temes pendents i m茅s urgents”.

Soler ha afirmat que la Comunitat “necessita un nou model de just铆cia”, at猫s que l’actual est脿 “obsolet”. Un model en el qual la nova administraci贸 electr貌nica siga un element de millora en la relaci贸 de la just铆cia amb els ciutadans.

Per la seua banda, la consellera Bravo ha recordat que “des del primer dia vaig defensar que tot el Consell est脿 comprom猫s en la millora de l’administraci贸 de Just铆cia valenciana, i aquesta 茅s una prova”. Posar al servei dels ciutadans un sistema judicial eficient “茅s objectiu prioritari de la Generalitat, perqu猫 la Just铆cia 茅s un dels instruments b脿sics per a la defensa dels drets dels ciutadans”, ha afegit.

“Falta de planificaci贸” en el聽passat Entre les mesures a engegar, Soler i Bravo han destacat “la millora de la xarxa de comunicacions, l’adquisici贸 de nous equipaments tecnol貌gics, incrementar la connectivitat i l’intercanvi autom脿tic entre administracions i la implantaci贸 generalitzada de sistemes que permeten la tramitaci贸 electr貌nica”.

Les conclusions de l’auditoria, plasmades en un informe de situaci贸, destaquen com la Conselleria de Just铆cia “s’ha vist afectada de forma directa per la falta de planificaci贸 i la paralitzaci贸 d’actuacions que en mat猫ria TIC va decidir l’anterior govern de la Generalitat”.

De fet, el citat informe qualifica de “emerg猫ncia” la situaci贸 de les TIC de la Generalitat en l’administraci贸 de just铆cia per la deixadesa al fet que ha estat sotmesa per l’anterior govern, destacant el cas de la falta de planificaci贸 i actuacions de modernitzaci贸 de les Fiscalies i, sobretot, de la Fiscalia Anticorrupci贸.

Per a posar fi a aquesta situaci贸, les Direccions generals de Just铆cia i de Tecnologies de la Informaci贸 i les Comunicacions estan col路laborant estretament per a definir un conjunt de projectes que permeten a l’Administraci贸 canviar i millorar la forma en qu猫 els serveis de just铆cia es venien prestant en legislatures anteriors.

Renovaci贸 total d’equips inform脿tics

En el marc del Pla, per al qual Soler i Bravo han mantingut reunions, es va a escometre amb car脿cter imminent la instal路laci贸 de 3.830 ordinadors, dels quals 3.200 unitats corresponen als equips adquirits per l’anterior Consell i que es trobaven embalats i sense instal路lar en els magatzems que la Generalitat t茅 en Riba-roja, at猫s que no eren compatibles amb els sistemes instal路lats en la Generalitat, per la qual cosa hi ha hagut que garantir la seua adaptaci贸.

Els restants 630 PCs es van comprar en 2015. En total, es van a renovar tots els ordinadors de l’administraci贸 de just铆cia valenciana, que sumen un total de 6.000 PCs en les 63 seus judicials de la Comunitat, que inclouen 539 oficines (jutjats, fiscalies, serveis comuns, arxius i instituts de medicina legal), amb una inversi贸 benvolguda d’uns 7 milions d’euros.

Al mateix temps, el pla inclou la materialitzaci贸 del projecte 脌GORA, amb una inversi贸 benvolguda de 3.261.085 IVA incl貌s, que acabar脿 amb l’actual incomunicaci贸 a nivell inform脿tic entre jutges, fiscals, advocats i forenses. En l’actualitat el sistema amb el qual treballen els jutges valencians (CICERONE) 茅s incompatible amb el de les fiscalies (FORTUNY), amb el dels advocats (LEXNET) i amb el dels instituts de medicina legal (IML-MELVA).

D’aquesta forma, jutges, fiscals, advocats i forenses podran accedir amb un clic a tota la documentaci贸 inclosa en un procediment judicial, posant fi a l’actual situaci贸 d’incomunicaci贸 i incompatibilitat de sistemes de gesti贸 processal. A莽貌 ser脿 possible a partir de les versions 19 i 20 del programa CICERONE.

En concret, el pla dissenyat inclou, a mitj脿 termini, una profunda revisi贸 del sistema de gesti贸 processal CICERONE, que fins i tot ser脿 reempla莽at per un nou si els actuals processos de actalitzaci贸 no aconsegueixen portar-ho als nivells de qualitat i interoperativitat m铆nims que s’han fixat les dues direccions generals.

Millora en comunicacions en el TSJCV

D’altra banda, entre les actuacions priorit脿ries per a 2016 est脿 la renovaci贸 de l’equipament de comunicacions en el Tribunal Superior de Just铆cia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Aquest projecte permetr脿 implantar una soluci贸 tecnol貌gica d’煤ltima generaci贸 basada en Telefonia IP, tecnologia que permet integrar en una mateixa xarxa les comunicacions de veu i dades. Aix铆 mateix, es renovaran tots els terminals d’usuaris, millorant substancialment el servei de telefonia del que disposen en la seu del TSJ, i s’actualitzar脿 i ampliar脿 el cablejat de l’edifici, instal路lant nou equipament de xarxa.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.