Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

STEPV insta a Conselleria a retirar el certificat negatiu de Registre Central de Delinqüents Sexuals al professorat

STEPV insta a Conselleria a retirar el certificat negatiu de Registre Central de Delinqüents Sexuals al professorat

Posa en el punt de mira al professorat i atempta contra la pressumpció d’innocència

La Conselleria d’Educació ha fet públic avui l’obligació per a tot el professorat, interí i funcionari de carrera, de presentar el certificat negatiu de Registre Central de Delinqüents Sexuals, en aplicació de la Llei de protecció del Menor.

Segons les instruccions publicades, el professorat interí adjudicat a partir de l’1 de març, haurà d’aportar aquest certificat juntament amb la resta de la documentació habitual a les direccions territorials.

I el professorat que ja està prestant serveis aquest curs, haurà d’autoritzar a la Conselleria a l’accés a la Plataforma d’Intermediació de Dades del Ministeri d’Hisenda, per tal d’accedir a aquesta informació, abans de l’1 d’abril de 2016.

STEPV considera que aquesta mesura atempta contra la pressumpció d’innocència del professorat i torna a posar en qüestió la professió docent davant la societat. El Sindicat considera que aquesta no és una mesura que solucionarà aquest problema sinó que només serveix per posar en el punt de mira, novament, la immensa majoria dels docents que treballen amb una gran professionalitat, respecte i dedicació per dur endavant el seu alumnat.

És per això que el Sindicat insta a la Conselleria d’Educació a no aplicar aquesta mesura i a respectar la pressumpció d’innocència i la dignitat del professorat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.