fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Turisme obri 24 expedients sancionadors contra Booking, Milanuncios, Fotocasa i altres 21 plataformes

Turisme obri 24 expedients sancionadors contra Booking, Milanuncios, Fotocasa i altres 21 plataformes

El secretari auton貌mic de Turisme, Francesc Colomer, ha remarcat que, “no pot existir sensaci贸 d’impunitat”.

El secretari auton貌mic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat avui que la Ag猫ncia Valenciana de Turisme ha obert 24 expedients sancionadors a vuit plataformes que anuncien habitatges tur铆stics per Internet. En concret es tracta de Homeaway, Niumba, Mil Anuncios, Airbnb, Booking, Onlyapartments, Fotocasa i Muchosol.

A cadascuna d’elles se li ha obert un total de tres expedients, un per cada prov铆ncia. El motiu, en tots els casos, 茅s publicitar en les seues respectives p脿gines web habitatges tur铆stics sense fer constar el nombre d’inscripci贸 en el Registre d’empreses, la qual cosa suposa una infracci贸 de la Llei de Turisme. De fet, aquesta infracci贸 est脿 qualificada en la Llei com molt greu, i pot ser sancionada amb un m脿xim de 90.000 euros de multa.

Per la seua banda, Colomer ha destacat que “aquestes plataformes tan potents han d’entendre que el Govern valenci脿 fa una aposta per l’allotjament reglat”. En aquest sentit, s’ha referit tant a hotels, c脿mpings, allotjaments rurals i apartaments, “per貌 sempre que es tracte d’aquells que donen la cara, que s贸n economia real i productiva, que generen riquesa, imatge i ocupaci贸”.

Aix铆, el secretari auton貌mic de Turisme ha deixat clar que “no anem a apostar per la compet猫ncia deslleial, l’intrusisme, el frau fiscal o les rendes opaques”, al mateix temps que ha insistit que “茅s una q眉esti贸 d’entendre l’economia i el turisme d’una forma correcta”. Per a莽貌, ha insistit tamb茅 en qu猫 “hem de fer un gran esfor莽 de pedagogia i aconseguir un gran acord perqu猫 tots els operadors tur铆stics compartim un model basat en la transpar猫ncia, la qualitat i la legalitat”.

De fet, cal recordar que aquesta 茅s una q眉esti贸 que preocupa molt al sector tur铆stic i que ha sigut un dels principals compromisos del nou Consell. Durant la passada temporada estival ja es va engegar una campanya d’inspecci贸 tur铆stica i de sensibilitzaci贸, que tornar脿 a repetir-se enguany, aix铆 com la creaci贸 d’una taula de instrusisme que comen莽ar脿 a reunir-se aquest mateix mes. A a莽貌 cal sumar que s’han mantingut algunes trobades amb aquestes plataformes per a advertir de la necessitat que complisquen la llei per貌, malgrat a莽貌, encara registren irregularitats.

Ara, les empreses disposen de quinze dies des de la recepci贸 d’aquest acord per a realitzar al路legacions. En aquest sentit, l’acord d’iniciaci贸 que han rebut 茅s 煤nicament una fase preliminar d’un proc茅s que pot ser llarg i en el qual cap tamb茅 la possibilitat que les empreses decidisquen col路laborar i atendre el requeriment que se’ls fa i eliminar del seu web els allotjaments no inscrits. Si a莽貌 succeeix, aquesta circumst脿ncia es tindria en compte com a atenuant en la tramitaci贸 de l’expedient, que podria acabar aix铆 en una prevenci贸 i evitar la sanci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.