fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vicent Marzà inaugura l’exposició “El Holocausto por balas”

Vicent Marzà inaugura l’exposició “El Holocausto por balas”

Durant més de tres setmanes, els docents participants s’han format per transmetre als alumnes els valors que es poden extraure de l’actuació de víctimes, perpetradors i observadors.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha inaugurat l’exposició “El Holocausto por balas” a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, una mostra que s’ha exhibit a països de tot el món, fins i tot a l’ONU. El seu objectiu és recordar les execucions en massa de jueus i gitanos per part d’unitats d’extermini nazis durant la Segona Guerra Mundial “per tal de relacionar-les amb els genocidis moderns que s’han perpetrat a països com Cambodja, Rwanda, Darfur (Sudan), els Balcans o Síria”. Amb aquesta exposició conclou el curs adreçat a docents “Una perspectiva didàctica del Holocausto desde los valores humanos”.

El conseller Vicent Marzà ha destacat “la vigència d’aquesta exposició que no només contribueix a mantindre viva la memòria de l’Holocaust. De fet, els valors que podem aprendre de l’Holocaust ens haurien de guiar a l’hora d’abordar situacions actuals com la dels refugiats de conflictes ben recents”. Marzà ha destacat com d’important és “abordar aquest tema en l’actual context per evitar que a Europa se sembre el discurs de l’odi i per a saber gestionar com toca la multiculturalitat. Com a prevenció està la memòria i els valors que ha de transmetre l’educació i és importantíssima la formació del professorat en aquest sentit”.

Conclou el curs “Una perspectiva didàctica del Holocausto desde los valores humanos”

La mostra “El Holocausto por balas” posa el punt i final al curs adreçat a docents “Una perspectiva didàctica del Holocausto desde los valores humanos”, organitzat pel Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius de València (CEFIRE), en col·laboració amb la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, l’associació Yahad-in Unum, radicada a París, i el museu Yad Vashem de Jerusalem.

Durant més de tres setmanes, els docents participants s’han format per transmetre als alumnes els valors que es poden extraure de l’anàlisi de l’actuació de víctimes, perpetradors i observadors dels genocidis. La formació ha constat de 8 sessions durant les quals diversos ponents, alguns d’ells provinents de països com França, Alemanya o Israel han tractat la perspectiva històrica, didàctica i filosòfica dels genocidis moderns, sempre a partir de l’exemple de l’Holocaust. El curs també ha servit perquè els docents puguen compartir diferents experiències didàctiques relacionades amb l’aprofitament didàctic d’un dels episodis més cruels de la història de la humanitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.