fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 autoritza la reobertura a l’activitat d’una desena de centres de majors despr茅s del seu tancament per la covid-19

Castell贸 autoritza la reobertura a l’activitat d’una desena de centres de majors despr茅s del seu tancament per la covid-19

La regidora de Gent Gran explica que les reobertures es produeixen despr茅s de constatar el compliment de les mesures de seguretat.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Regidoria de Gent gran, ha autoritzat la reobertura d’una desena de centres de majors de la ciutat una vegada s’ha tingut les garanties que aquests han dut a terme les mesures de seguretat pertinents per a evitar el risc de propagaci贸 de la covid-19. La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha explicat que des del consistori es van posar en contacte amb les associacions per a fer-los arribar les accions i recomanacions a seguir per a poder reobrir i reprendre les activitats en els locals municipals.

Ribera ha apuntat que, des del consistori, s’ha tingut especial cautela per a previndre riscos en els centres de majors. Per aix貌, ha recordat que es van suspendre tots els tallers i activitats que s’oferien en aquestes instal路lacions des del passat 13 de mar莽, abans del Reial decret de l’estat d’alarma. “Tamb茅 vam tindre especial cautela per a la seua reobertura, de fet, des de l’Ajuntament de Castell贸 decidim esperar fins a la fase 3 del pla de desescalada per a permetre la volta a l’activitat en aquests centres prevalent aix铆 el criteri de m脿xima prud猫ncia amb un col路lectiu que s’ha revelat com extremadament vulnerable davant la pand猫mia”, ha recordat Ribera.

El passat 12 de juny, l’Ajuntament va al莽ar la suspensi贸 de realitzar activitats en aquests centres, de manera que pogueren reobrir una vegada constatat que es compleix amb les mesures de precauci贸 i recomanacions sanit脿ries per a evitar risc de contagis. Per a poder reobrir, els centres han hagut de prendre mesures de prevenci贸, seguretat, dist脿ncia social, higiene, neteja, desinfecci贸 i control d’aforaments.

Entre les recomanacions que s’han fet arribar a les associacions i entitats de persones majors est脿 la d’evitar, en la mesura que siga possible, l’assist猫ncia presencial de les reunions i activitats. Per a poder reobrir, els centres han hagut de presentar una declaraci贸 responsable sobre la desinfecci贸, per una empresa acreditada, i el compliment de les mesures sanit脿ries.

Els centres que ja han reobert s贸n el de Verge del Pilar, Sant Agust铆-San Marcos, Cr茅mor, Sant Joan Baptista, Cardona Vives, Sant Lorenzo, San Miguel, Azahar, La nostra Senyora del Perpetu Socors i La Panderola.

Leave a Reply

Your email address will not be published.