fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 reobri instal路lacions esportives a l’aire lliure, Castalia, l’Arxiu Hist貌ric i la Bas铆lica del Lled贸

Castell贸 reobri instal路lacions esportives a l’aire lliure, Castalia, l’Arxiu Hist貌ric i la Bas铆lica del Lled贸

L’Ajuntament reobri estes depend猫ncies despr茅s d’establir els protocols i mesures de prevenci贸 fixades per les autoritats sanit脿ries.

L’Ajuntament de Castell贸 ha acordat este dijous en una Junta de Govern Local extraordin脿ria la reobertura d’instal路lacions esportives a l’aire lliure gestionades pel Patronat Municipal d’Esports, l’estat municipal Castalia, l’Arxiu Hist貌ric Municipal i la Bas铆lica de la Mare de D茅u del Lled贸. El govern municipal ha acordat estes reobertures autoritzades per l’ordre SND/414/2020 de 16 de maig sobre les mesures de flexibilitzaci贸 establides per a la fase 1 del pla per a la transici贸 cap a una nova normalitat, que va entrar en vigor a Castell贸 dilluns passat.

El portaveu de l’equip de govern, Rafa Sim贸, ha explicat que estes reobertures s’han acordat una vegada s’han realitzat tots els treballs de desinfecci贸, inspecci贸, informes de riscos laborals, instal路laci贸 de les mesures de seguretat i protecci贸 necess脿ries, aix铆 com l’elaboraci贸 dels protocols per a fer 煤s d’estes depend猫ncies complint el que s’estableix per les autoritats sanit脿ries.

Aix铆, la reobertura al p煤blic este dijous de la Bas铆lica de la Mare de D茅u del Lled贸 es realitza en compliment del que es disposa en l’article 9 de l’Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, que estableix, entre altres coses que l’assist猫ncia no supere un ter莽 de l’aforament, aix铆 com el compliment d’una s猫rie de mesures per a garantir la protecci贸 i evitar la propagaci贸 de la covid-19. L’horari de la bas铆lica ser脿 de 9.30 hores a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. A m茅s, s’han instal路lat panells informatius per al compliment de les mesures.

Quant a les activitats esportives, s’ha acordat reobrir les instal路lacions esportives a l’aire lliure gestionades pel Patronat Municipal d’Esports sobre la base de l’autoritzat en els articles 41 i 42 de la citada Ordre SND/399/2020 sobre les instal路lacions esportives i l’activitat esportiva individual amb cita pr猫via en centres esportius. Per a aix貌, s’han realitzat les corresponents visites de comprovaci贸 a diverses instal路lacions, especialment del Gaet脿 Huguet i del Parc Sindical, per a adoptar les mesures de prevenci贸 i senyalitzar els espais susceptibles de ser utilitzats. El seu 煤s es regular脿 per cita pr猫via enviant un mail a esports@castello.es o mitjan莽ant anomenada al Patronat Municipal d’Esports o a les pr貌pies instal路lacions esportives.

Aix铆, dem脿 divendres 22 de maig es reobriran les pistes d’atletisme del Gaet脿 Huguet, amb restriccions d’煤s i aforament per a complir amb les mesures de prevenci贸 i seguretat. En un primer moment, s’autoritzar脿 el seu 煤s a un nombre redu茂t d’esportistes, prioritzant els de categoria sub-20 i els de major nivell esportiu i necessitat d’entrenament. Els esportistes per als quals podr脿 demanar-se l’acc茅s s贸n els que pr猫viament, en el moment de l’inici de l’estat d’alarma tenien autoritzaci贸 per a entrenar en la pista d’atletisme. Aix铆 mateix, s’han establit tres torns de dem脿 i tres de vesprada, amb un m脿xim de 35 esportistes per torn i, d’ells, un m脿xim de tres esportistes per zona i mantenint les dist脿ncies de seguretat.

A partir del dilluns 25 de maig es reobriran amb cita pr猫via les pistes de tennis, p脿del i frontons del Parc Esportiu Sindical. En este cas, es permet la pr脿ctica d’estos esports sempre que no impliquen a m茅s de dues persones, 茅s a dir, no es permet el joc de dobles ni l’acc茅s a la instal路laci贸 de persones acompanyants. Per a estes pistes, es podr脿 fer reserves per franges d’una hora, hora i mitja o dues hores (subjecte a la demanda existent) entre les 9.00 i les 21.00 hores. La reserva es podr脿 realitzar cridant al Parc Esportiu Sindical (964 252040) o contactant amb el Patronat Municipal d’Esports. A m茅s, el Patronat informar脿 dels protocols i mesures de seguretat seguir en cadascuna de les instal路lacions.

La resta de centres esportius gestionats pel Patronat es reobriran de manera gradual segons la demanda que puga haver-hi per part de clubs per a utilitzar altres instal路lacions a l’aire lliure i segons es vaja avan莽ant en el pla de desescalada.

Tamb茅 s’ha autoritzat la utilitzaci贸 de les instal路lacions de l’estadi municipal de Castalia al CD Castell贸 SAD per a la realitzaci贸 ordin脿ria de les activitats de l’entitat en el marc de les ordres, instruccions i recomanacions que a cada moment pogueren establir les autoritats competents. En este sentit, s’ha recordat al club la “necessitat de complir escrupolosament amb les ordres, instruccions i recomanacions de les autoritats sanit脿ries i en particular les que fan refer猫ncia a la prevenci贸, seguretat, dist脿ncia social i higiene”.

Finalment, la Junta de Govern Local extraordin脿ria d’este dijous tamb茅 ha acordat reobrir al p煤blic l’Arxiu Hist貌ric Municipal, amb limitacions d’aforament per a garantir les dist脿ncies de seguretat. La t猫cnic responsable de l’espai ha elaborat un protocol per a les visites, que inclou la utilitzaci贸 de guants i productes desinfectants com a pas previ a la consulta de materials i documents.

Leave a Reply

Your email address will not be published.